2021. 07. 08. - 08:45

Miért alakul ki rés a fogak között?

Miért alakul ki rés a fogak között?

A mosoly az első dolog, amellyel külsőnk mellett megfogunk egy másik embert. Sajnos, gyakori, hogy akinek valamilyen foghibája van, nem mer igazán mosolyogni. Miért alakul ki rés a fogak közt?

Számtalan emberrel találkozhatunk, akinél a fogak között a megszokottnál nagyobb rés látható. Van, aki együtt él ezzel és bátrabban mosolyog, míg mások nem szívesen teszik. Itt tehát nemcsak esztétikai probléma áll fenn, hiszen a fogaik között nagyobb réssel rendelkezők önbizalma is megrendülhet.
 
De miért is jelentkeznek ezek a rések?
 
-A fogak közötti rés egyik oka lehet, ha valakinél veleszületett dolog az egy vagy több fog hiánya.
 
-Előfordul az is, hogy egy vagy ennél több fog a méretét tekintve kisebb, mint a többi. Sőt, fennmaradt tejfog is lehet köztük. 
 
A fogak közötti rések több okból is kialakulhatnak
A fogak közötti rések több okból is kialakulhatnak
 
-Az állkapocs méretéhez képest kisebbek a fogak.
 
-A fog közötti rés okaként a szakemberek egészségtelen szokásokat is megneveznek. Ilyen például az ujjszopás, vagy a helytelen nyelési reflex miatt kialakuló nyelvtolás. Ezek előrenyomják az első fogakat, s rést alakítanak ki közöttük.
 
-A fogak közötti rést az ún. a labialis frenum interferenciája is kiválthatja. Ez egy vastag izomszövet, amely összeköti a felső ajkat az ínnyel. Ez olykor a fogak között húzódik, ami esztétikailag nem előnyös rést alakít ki. El kell távolítani, mielőtt bármilyen lezárást okozna.
 
-Problémát okozhat az íny egészsége is, amely a fogak vándorlását válthatja ki. Mindez nemcsak előnytelen tereket eredményez, hanem hátrányosan befolyásolja a lezáródásokat is.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.