2021. 08. 03. - 10:20

Normális a fájdalom fogtisztítás után?

Normális a fájdalom fogtisztítás után?

Professzionális fogtisztítást követően előfordul, hogy a fogaink érzékenyek lesznek - néhány napig fájdalmat is tapasztalhatunk. De vajon ez normális?

A szakemberek által, rendelőben végzett fogtisztítás után igen gyakran tapasztalható fogérzékenység. Még fájdalom is előfordulhat, néhány napig, miután a beavatkozást elvégezték.
 
Nincs azonban okunk aggódni a fogaink állapota miatt, azok nem károsodtak a kezeléssel.
 
A fogtisztítás vagy fogkőleszedés arra szolgál, hogy a fogak tövében, az íny közelében felhalmozódott lepedéket és fogkövet eltávolítsa. Ultrahangos eszközökkel, különböző típusú hegyekkel végzi a fogorvos, amelyek nagyon gyorsan rezegnek, s hideg víz hűti őket.
 
A fogkövek leszedése biztonságos folyamat - de fogérzékenység utána előfordul
A fogkövek leszedése biztonságos folyamat - de fogérzékenység utána előfordul
 
A fogkő eltávolítása a leggyakoribb oka annak, hogy a fogakat érzékenynek érezzük a tisztítási eljárás után.
 
A fogkő ugyanis szigetelésként szolgál a hideg, forró és savanyú ételekkel szemben, s ha leszedik, a foggyökér, a fogak és az idegek szabadabban maradnak, ezért érzékenyebbé válnak.
 
A fogkőleszedés magában azonban ritkán fájdalmas - de amennyiben nagymértékű a felhalmozódás, a fogorvos adhat helyi érzéstelenítőt is.
 
A plakk és a fogkő általában ínygyulladást okoz, a fogíny megérintése egy kis vérzéssel jár.
 
A fogtisztítási eljárás azonban teljesen biztonságos, nem okoz kárt. Olykor egy kis mennyiségű zománc is elveszik, amely szintén a fog érzékenységét válhatja ki.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.