2018. 08. 09. - 10:50

Plusz 3 tipp a dentális plakkok otthoni eltüntetésére

Plusz 3 tipp a dentális plakkok otthoni eltüntetésére

Amennyiben fogainkat nem ápoljuk megfelelően és rendszeresen, a fogproblémák rövid időn belül jelentkezhetnek. Ilyen körülmények között a dentális plakkok, melyek akár életveszélyes helyzetet is kiválthatnak, gyorsan felhalmozódnak. Van lehetőség otthoni eltávolításukra is.

Bizonyos, hogy az emberek többsége rendszeresen ápolja fogait, s mellette időről-időre tesz látogatást a fogorvosánál.
 
Érdemes azonban tudni, hogy bármennyire rendben tartjuk is a fogainkat, ha gyakran fogyasztunk rágós, kemény, cukros élelmiszereket, ezek az ételek hosszú távon előidézhetnek a szájban potenciálisan életveszélyes helyzetet – a dentális plakkokon keresztül.
 
Narancshéj is alkalmazható a dentális plakkok ellen
Narancshéj is alkalmazható a dentális plakkok ellen
 
Jó hír, hogy természetes módszerek is léteznek az eltüntetésükre.
 
Cikkünk első részében 4 módszert mutattunk be, lássuk most a többit.
 
1.Kókuszolaj alkalmazása: ahogyan az aloe vera, a kókuszolaj szintén erőteljes, természetes gyógyírrel szolgál. A fogakon úgy kell használni, hogy 1 teáskanálnyi kókuszolajba mártjuk a fogkefét, majd 10-20 percen át dörzsölgetjük vele a fogakat. Érdemes reggel végezni a műveletet, illetve mielőtt aludni megyünk. Időbe telik persze, de ha hozzászokunk, a plakkokat könnyűszerrel eltávolíthatjuk vele.
 
2.Narancsos tisztítás: aki szereti a narancsot, előnyben van. A gyümölcs héját használjuk fel: dörzsöljük át vele a fogakat és az ínyt. Akár hisszük, akár nem, a narancs héja olyan mikroorganizmusokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a dentális plakkot és a fogkövet.
 
A fogak sajátkezű lekaparászása is használható megoldás - speciális eszközzel
A fogak sajátkezű lekaparászása is használható megoldás - speciális eszközzel
 
3.Fogászati kaparó: valójában mi magunk is nekiállhatunk leszedni a plakkot a fogakról egy fogászati kaparó segítségével. A kereskedelemben kapható eszközök azonban sokfélék lehetnek, érdemes alaposan elolvasni az utasítást, mielőtt elkezdünk „fogorvost játszani”.
 
A lényeg az, hogy legyünk óvatosak és mindig körültekintően járjunk el, ha otthon végzünk fogtisztítást, szájöblítést.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.