2022. 04. 05. - 10:35

Rossz leheletet okoznak a gázok? – A savas reflux lehet az elsőszámú hiba

Rossz leheletet okoznak a gázok? – A savas reflux lehet az elsőszámú hiba

A gyomor- és bélrendszeri problémák bizony könnyen vezethetnek rossz lehelethez. Ha tapasztalunk már ilyen gondot, íme néhány módszer a megoldásra.

A rossz leheletnek nemcsak az lehet az oka, hogy van valami gond a szánkkal, fogainkkal. Sőt, számos egyéb okból is kialakulhat ez a kellemetlenség.
 
A gyomor-bélrendszeri problémák például könnyen vezethetnek rossz szájszaghoz. Ha esetünkben is előfordult már ilyen, íme a megoldási lehetőségek.
 
Elsőként a savas ételek, vagy az alapvető fogászati ​​ellátás hiánya juthat eszünkbe, ha kellemetlen a leheletünk.
 
A probléma azonban összetett. Emésztőrendszerünk jelentős hatással van szájüregünk egészségére - a gyomorból származó rossz lehelet komoly gondot okozhat.
 
A gyomor-bélrendszeri problémák könnyen vezethetnek rossz szájszaghoz
A gyomor-bélrendszeri problémák könnyen vezethetnek rossz szájszaghoz
 
Kellemetlen szájszagot okozhat a gastrooesophagealis reflux betegség
 
A gastrooesophagealis reflux (GERD) betegséget a krónikus savas reflux okozza. A savas reflux a gyomor tartalmának visszafelé irányuló mozgása a nyelőcsőbe – vagyis, az emésztetlen táplálék, a regurgitált epe és a gyomorsav is ide sorolható. Ez valóban nagyon kellemetlen leheletet eredményezhet.
 
A savas reflux a legtöbbször azért alakul ki, mert fennáll a nyelőcső alsó záróizmának hibája vagy meglazulása.
 
Ez az izom billentyűszerű, amely gátként működik a nyelőcső és a gyomor között. Úgy néz ki, mint egy vastag gumiszalag.
 
Amikor megfelelően működik, kinyílik, hogy táplálékot engedjen a gyomorba, majd biztonságosan lezár. Ám ha hibás a működése, nyitva marad, lehetővé téve a savak visszaáramlását a torokba.
 
A gyomorégést és a szájban érzékelhető keserű vagy savanyú ízt a gyomortartalom visszafolyása válthatja ki. Ezen túlmenően a tüneteinek következtében valószínűleg kialakul a kellemetlen szájszag. A rossz lehelet a savas reflux betegség kezelésével, illetve néhány életmódbeli módosítással orvosolni lehet.
 
A kérdés az, milyen változtatásokra van szükség.
 
Erről cikkünk folytatásában lesz szó.
 
L.A.

https://millennium-egeszsegkozpont.hu/

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.