2019. 08. 27. - 10:50

Szájhigiénia: a nyelv tartása is számít!

Szájhigiénia: a nyelv tartása is számít!

Hittük volna, mennyire fontos a nyelvünk megfelelő tartása? A kérdés az, hogyan befolyásolhatja ez pozitívan vagy negatívan életünket? Íme.

Az utóbbi időben több írás és videó született arról, milyen lényeges a nyelv megfelelő tartása. Egyre több ember figyel fel rá, vajon jól tartja-e a nyelvét, vagy korrigálnia kell. Az új trend nevet is kapott: mewing.
 
A mewing egy technika, amely széleskörű egészségügyi és kozmetikai előnyökkel jár. Megvan a lehetősége arra, hogy korrigálja a légzési problémákat, az esetleges szájfájdalmakat, s részt vesz a vonzóbb állkapocs kialakításában is.
 
A nem megfelelő nyelvtartásnak számos hátránya lehet. Amennyiben nem korrigálják, egészségügyi problémákkal nézhetünk szembe.
 
A nyelv megfelelő tartása számos egészségügyi előnnyel jár
A nyelv megfelelő tartása számos egészségügyi előnnyel jár
 
Ilyen például:
 
-horkolás és alvási apnoé
-harapás diszfunkció
-nem megfelelő nyelés
 
-görbe fogak vagy hézagok a fogak között
-izomfájdalom a szájban
-temporomandibularis ízületi diszfunkció
-nyaki fájdalom / feszültség (ízületi rendellenességek miatt)
-az állkapocs és más területek fejlődési problémái
-fejfájás.
 
A mewing során a nyelvet nyugalmi helyzetben a szájpadláshoz nyomjuk, ahelyett, hogy hagynánk passzívan a száj alján nyugodni. Egyszerű gyakorlat, ám az egyre növekvő mewing-közösség szerint igen látványos eredménye van.
 
A mewing alapvetően igen gyorsan elsajátítható. Ahelyett, hogy hagyjuk, hadd feküdjön nyelvünk a száj alsó részén, nyomjuk neki a szájpadlásnak – vagyis a felső fogak mögötti résznek.
 
A nyelv többi részét laposítsuk, míg teljesen rá nem fekszik a szájpadlásra. Zárjuk be az ajkakat, a fogakat pedig tartsuk egymástól kissé távolabb.
 
A cikket folytatjuk.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.