2019. 10. 24. - 11:05

Szájöblítő érzékeny fogakra – milyet érdemes használni?

Szájöblítő érzékeny fogakra – milyet érdemes használni?

Egy, túlérzékenységet megszüntető szájvízzel történő rendszeres öblítés enyhíti a fogak érzékenységét. Ezért nem mindegy, milyen típusút alkalmazunk, ha ilyen problémánk van.

Aki fogérzékenységgel küzd, annak érdemes utánanéznie, milyen szájöblítőt használ napi rendszerességgel. Szüksége lehet ugyanis egy deszenzibilizáló típusra.
 
Az érzékeny fogak számára kifejlesztett szájvíz olyan anyagokat tartalmaz, amely az idegvégződések zsibbasztása és/vagy a fogzománc megerősítése révén erősíti a fogakat.
 
Mielőtt azonban beszereznénk a szájvizet, nézzük, mire érdemes odafigyelnünk.
 
Fogérzékenység esetén megfelelő szájvizet kell használni
Fogérzékenység esetén megfelelő szájvizet kell használni
 
1.Az alkoholt tartalmazó szájvizek égető érzést válthatnak ki, s csak növelik a már meglevő problémánkat. A koncentrált szájvíz szájfekélyekhez, gyökérérzékenységhez és egyéb gondokhoz vezethet.
 
2.Kerülni kell az olyan szájvizeket, amelyek tartalmaznak savat. Az alacsonyabb pH-értékű szájvíz károsítja a védő zománcréteget és ez csak rontja a fennálló állapotot.
 
3.Válasszunk nem alkoholos szájvizet, fluorid tartalommal. Ezeket a típusokat kimondottan arra tervezték, hogy csökkentsék a fogérzékenységet. A legtöbb deszenzibilizáló szájvízben találunk káliumsókat, kalcium-foszfátot, fluoridot.
 
4.Az arginint tartalmazó szájvíz deszenzibilizálása hozzájárulhat a fogérzékenység mérsékeléséhez azzal, hogy a dentinbe zárja az apró csövecskéket.
 
Tipp
 
Gargalizáljunk nagyjából 20 milliliternyi szájvízzel, legalább 30 másodpercig, majd köpjük ki. Kerüljük az evés-ivást fél óráig a műveletet követően.
 
Majd öblítsük ki a szánkat, mielőtt aludni megyünk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.