2018. 06. 12. - 09:41

Szájpiercing: így óvjuk a fogakat és a szánkat

Szájpiercing: így óvjuk a fogakat és a szánkat

Noha a szájpiercing a fiatalok körében még ma is divatnak számít, számos veszélyt tartogathat. Az egészségünk nem igazán hálálja meg az ékszer viselését. Hogyan védhetjük meg fogainkat és a szánkat, ha már van szájpiercingünk?

Napjainkban is használ az emberek egy része szájpiercinget, s bár különleges, fontos tudni, hogy nem éppen veszélytelen divatról van szó.  
 
Mivel a szájban baktériumok milliói találhatók meg, ezért egy testékszer ebben a közegben növeli az egészségügyi problémák esélyét – a fertőzés és a duzzanat sajnos előfordul a szájpiercingek esetében.
 
Cikkünk első felében írtunk a lehetséges veszélyekről.
 
Most lássuk, mit tehetünk, amennyiben már van szájpiercingünk, de szeretnénk elkerülni a hozzá kapcsolódó problémákat.
 
A szájpiercing viselése fokozott felelősséget és odafigyelést jelent
A szájpiercing viselése fokozott felelősséget és odafigyelést jelent
 
1.Mindig tartsuk megfelelően tisztán a piercing területét: nem szabad semminek felgyűlnie az ékszeren, ezért a legjobb minden evés után szájöblítést alkalmazni.
 
2.Próbáljuk kerülni, hogy a piercinget a fogakhoz kocogtassuk, s bármilyen stresszhatásnak tegyük ki. Legyünk óvatosak a mozgatásával és ügyeljünk rá evés, rágás közben is, hogy ne sérüljön a terület.
 
3.A testékszer szorosságát időnként ellenőrizzük – természetesen tiszta kezekkel. Ez megelőzheti, hogy lenyeljük vagy ne adj’ Isten megfojtson bennünket, ha a piercing véletlenül „elszabadul”.
 
4.Sportolásnál ésszerűbb kivenni a piercinget és ha olyan mozgásformáról van szó, szájvédőt is alkalmazzunk!
 
5.Menjünk el gyakran a fogorvoshoz, s naponta kétszer mossunk fogat, illetve fogselymezzünk.
 
A legokosabb döntés természetesen az, hogy mielőtt bármi gondot okozna, eltávolítsuk a testékszert – a piercing viselése fokozott felelősséggel és odafigyeléssel jár.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.