2021. 01. 05. - 10:35

Teljes korona 40 éves korig - Rendkívül káros divat ellen szólaltak fel a fogorvosok

Teljes korona 40 éves korig - Rendkívül káros divat ellen szólaltak fel a fogorvosok

Felszólaltak a fogorvosok egy új trend ellen, amely arra biztatja az embereket, hogy csiszoltassák le a fogaikat és helyeztessenek tökéletes koronát rájuk. Ez ugyanis hosszútávon rendkívül káros.

Veszélyes trend terjed a Tik Tok nevű videómegosztó portálon. Több, befolyással rendelkező személy – köztük sztárok – tették közzé, hogyan csiszoltatták le szinte az összes fogukat egy szép, mutatós korona felhelyezése érdekében.korona_fog_1
 
A fogak átalakítása céjából több valóságshow-sztár tett látogatást Törökországban, fiatal követőik pedig hajlamosnak mutatkoznak arra, hogy utánozzák őket a káprázatos hollywoodi mosolyért.
 
Ez az invazív fogorvosi beavatkozás akár tartósan is tönkreteheti az ember mosolyát, s kénytelen lesz 40 éves korára koronákat viselni – hívják fel a fogorvosok a figyelmet.
 
A londoni dr. S. Manouchehri ugyanígy a Tik Tokon magyarázta el, hogy sokan nem tudnak különbséget tenni a fogászati furnérok – amelyeket a fogak frontjára illesztenek – és a jóval invazívabb koronák között.
 
Utóbbiak esetében ugyanis a fogakat szinte teljesen le kell csiszolni, mert a szerkezetüket be kell fedni.
 
A visszafordíthatatlan folyamattal gyakorlatilag megsemmisítik a fog jó részét, s mindezt csupán azért, hogy már fiatalon koronát helyezhessenek fel.
 
Az egyre népszerűbb tendenciával kapcsolatos aggályait a cornwalli dr. Dr. Emi Mawson is kifejezte, aki videót tett közzé.
 
Ebben többek között azt is kifejtette, milyen kockázatai vannak annak, ha valaki utánoz olyan sztárokat, mint például Katie Price.
 
A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a fogak lecsiszolása az idegek károsodásával is járhat. Senkinek nem javasolják ezt a módszert csupán azért, hogy tökéletes (mű) fogai legyenek már 30 éves kora felett.
 
Fotó: Tik Tok
 
László Adrienn
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.