2023. 05. 12. - 09:20

Természetes hatás és tartósság – 3 ok, amiért érdemes fogászati implantátumot beültetni

Természetes hatás és tartósság – 3 ok, amiért érdemes fogászati implantátumot beültetni

Érthető, hogy lehetnek fenntartásaink az eljárással kapcsolatban, hiszen műtétet igényel – a fogászati implantátum azonban számtalan előnyt kínál. Mik ezek?

Amikor a fogbeültetés szóba kerül, a legtöbb ember vonzónak találja a dolgot, hiszen lényegében újat kap a kihúzott, sérült foga helyett. Sokaknak vannak azonban fenntartásaik, mivel a procedúra műtéttel jár.
 
Fontos azonban tudni, hogy ha elhatározzuk magunkat és megfelelő szakembert választanunk, a fogászati implantátum megbízhatóbb, mint bármely más fogpótlási eljárás.
 
Íme az okok, amiért megéri fogászati implantátumot választani. 
 
Természetes hatás és tartósság – A fogászati implantátum teljesen megbízható
Természetes hatás és tartósság – A fogászati implantátum teljesen megbízható
 
1.A fogimplantátum úgy néz ki, mint a valódi fog
 
Az implantátumok egyik legnagyobb előnye más kozmetikai fogpótlási megoldásokkal szemben, hogy a valódi fogak természetes érzését adják. Akik átestek az eljáráson, nem éreznek különbséget a valódi fogak és az implantátumok között, ami lényegesen megkönnyíti, hogy hozzájuk szokjunk.
 
2.A fogászati implantátum visszaállítja az elvesztett fogak természetes funkcióit
 
A fogászati implantátumok komoly előnye, hogy utánozzák a valódi fogak természetes jellemzőit. A természetes érzettel a száj normálisan működik majd, mintha egyáltalán nem veszítettük volna el a fogunkat.
 
Számos fogfunkció nyerhető vissza: a harapás ereje teljesen helyreáll, lehetővé téve a keményebb ételek elrágását.
 
Az implantátumok teljes mértékben átvehetik a gyakran kihúzott fogak, például őrlőfogak funkcióit, így az emésztés is megfelelőbb lesz.
 
A fogászati implantátumok a normál fogakhoz hasonlóan tisztíthatók, így gond nélkül folytatható a szokásos szájhigiénia.
 
3.A fogimplantátumok megbízhatóbbak a fogsoroknál
 
A fogsor idővel hajlamos meglazulni - emiatt a páciensek egy része idegesnek érzi magát, amikor nevetnie kell vagy túlzottan mozgatja az állkapcsát. Bizony nem tartozik a legkellemesebb élmények közé, ha a fogsor véletlenül kicsúszik a szájból a nyilvánosság előtt.
 
A fogászati implantátumok szükségtelenné teszik a kivehető fogpótlást és az ebből eredő problémákat. Többé nem kell aggódni amiatt, hogy kiesnek a fogak vagy rossz helyre kerülnek. Az implantátumokat csavarok és titán hengerek rögzítik biztonságosan a helyükön, vagyis semmi akadálya annak, hogy nyugodtan végezzünk bármilyen száj- vagy állkapocsmozgást.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.