2019. 11. 05. - 10:55

Top 4 - Ételek, amelyek segítenek fogérzékenység esetén

Top 4 - Ételek, amelyek segítenek fogérzékenység esetén

A fogak érzékenységét általában az okozza, hogy a dentin ki van téve a külső hatásoknak, többnyire a fogzománc károsodása miatt. Bizonyos ételek segíthetnek a problémán. Mit érdemes gyakran enni?

Ha érzékeny a fogunk, annak általában az az oka, hogy a dentin a fogzománc károsodása miatt ki van téve a külső hatásoknak. Egyes ételektől rosszabbul érezhetjük magunkat, míg mások kimondottan segítenek fogérzékenység esetén.
 
Lássuk, mit érdemes beiktatni étrendünkbe!
 
1.Rostban gazdag élelmiszerek: a magas rosttartalmú ételek, így a friss vagy szárított gyümölcsök és zöldségek – bab, borsó, káposzta – folyamatosan biztosítják a nyálképződést, ami elősegíti az ásványi anyagok védelmét az érzékenység ellen.
 
Tojás és tej mindenképp kerüljön étrendünkbe fogérzékenység esetén
Tojás és tej mindenképp kerüljön étrendünkbe fogérzékenység esetén
 
2.Együnk sok kalciumot, amely kulcsfontosságú összetevő a fogproblémák megelőzésében. A kalcium remek forrása a tej és a sajt – hogy csak a két legfontosabbat említsük -, melyek segítenek újjáépíteni a fogzománcot és erősíteni a csontot a fogak körül.
 
A tej nemcsak gazdag kalciumforrás, de segít csökkenteni a szájban a pH-t is. A sajt emellett lúgos élelmiszer, amely lúgos filmet képez a fogak körül és növeli a pH-szintet a szájban.
 
3.Nagy segítséget jelent a tojás is. Nagyszerű fehérje-forrás ugyanis, de kalciumot, A-vitamint, D-vitamint is tartalmaz. Ezek pedig elengedhetetlen a fogak mineralizációjához.
 
4.Igyunk elegendő vizet: naponta legalább 4 liter víz elfogyasztása szükséges. Ez különösen fontos evés után, mivel segít lemosni a plakkot, amely a fogakhoz tapad és fájdalmat, illetve érzékenységet válthat ki.
 
A cikket folytatjuk azokkal az ételekkel, amelyek fogyasztása kerülendő.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.