2021. 06. 01. - 10:20

Top 4 módszer a száj méregtelenítésére

Top 4 módszer a száj méregtelenítésére

Természetes, házi készítésű szájöblítőkkel tökéletesen tisztán tarthatjuk, sőt, detoxikálhatjuk a szánkat. Lássuk, mit használhatunk hozzá!

A szájvizek igen hasznosak, de tulajdonképpen törölhetnénk is őket a bevásárlási listáról – vannak ugyanis természetes alternatívák, melyekkel ugyanolyan jól tisztíthatjuk, méregteleníthetjük és felfrissíthetjük a szánkat.
 
A száj higiéniája nagyon fontos, mivel számtalan káros baktérium táptalaja lehet, melyek jelenléte hátrányosan befolyásolhatja az általános egészségi állapotot. A kórokozók könnyen bejuthatnak a szervezetbe szánkon át, s hatással lehetnek a májra, a vesékre és a gyomorra. Ezek a baktériumok a fogak és az íny problémáihoz is hozzájárulhatnak.
 
Ha nem figyelünk a gondos szájhigiéniára, nagyobb a valószínűsége annak, hogy fogfájás, fogszuvasodás alakul ki, plakkok képződnek, megduzzad az íny vagy meglazulnak a fogak.
 
Az egyébként igen hatékony szájvizek nem organikusak vagy természetesek, de alkalmazhatunk helyettük alternatívákat, melyekhez otthon megtaláljuk a megfelelő hozzávalókat.
 
A szájöblítés természetes mixekkel is nagyon hatékony
A szájöblítés természetes mixekkel is nagyon hatékony
 
1.Öblítsünk szájat sós vízzel! Étkezés után adjunk fél teáskanál sót egy fél pohár meleg vízhez. Öblítsük át a szánkat ezzel a keverékkel: segítségével a szájában található összes szennyeződéstől és a baktériumoktól megszabadulhatunk.
 
2.Kókuszolajos öblítés: a kókuszolajos méregtelenítéssel tisztán és egészségesen tarthatjuk a fogakat és az ínyt, ehhez azonban tiszta vagy szűz kókuszolajat kell használnunk.
 
Egy teáskanálnyi elég az ehető kókuszolajból – járassuk körbe a szánkban 15-20-szor fogmosást követően. Vigyázzunk, ne nyeljük le. Köpjük ki, majd öblítsük ki a szánkat vízzel. Ez a módszer a teljes szervezetet képes méregteleníteni. Érdemes minden nap végezni a gyakorlatot, a plakk-formálódás elkerülése és a szép fogak érdekében.
 
3.Illóolajok szájfertőtlenítésre: az illóolajoknak számos csodás tulajdonságuk van. Szegfűszegolajból és fahéjolajból például hatékony szájvizet lehet készíteni. Ez fogszuvasodás ellen különösen hasznos.
 
Vegyünk egy csésze vizet és adjunk hozzá kb. 10 csepp szegfűszeg- és fahéjolajat. Keverjük jól össze és tároljuk egy üvegben. Minden öblítéskor nagyjából 2 evőkanálnyit adjunk fél pohár vízhez és ezzel öblítsük át a szájat. Kiváló fertőtlenítő.
 
4.Segít a szódabikarbóna: könnyen elkészíthető otthoni szájfertőtlenítő a szódabikarbónás meleg víz is. Vegyünk fél pohár meleg vizet, adjunk hozzá fél teáskanál szódabikarbónát. Keverjük össze jól, s néhány másodpercig forgassuk körbe fogmosás után a szánkban a mixet. Ne nyeljük le, ha végeztünk, köpjük ki.
 
Segít a fogak fehérségének megőrzésében és megelőzi a rossz leheletet. Egyike a legegyszerűbb szájvizeknek, amelyek természetes megoldást nyújtanak.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.