2021. 12. 28. - 09:00

Top 7 étel, ami segít a fogak fehérítésében

Top 7 étel, ami segít a fogak fehérítésében

Fogaink mindig reflektorfényben vannak, akár beszélünk, akár nevetünk. Fontos, hogy szépek legyenek, s ebben néhány élelmiszer is segíthet minket.

A fogak komoly szerepet játszanak abban, hogy milyen első benyomást teszünk másokra. A szép mosoly, a rendezett, fehér fogak a bizalom elnyerését is segítik.
 
A fogfehérítés céljából sajnos nem elég, hogy napi minimum kétszer fogat mosunk és fogselymet használunk. Vannak ma már erre a célra fogászati eljárások, de természetes módszerekkel is megéri próbálkozni.
 
Lássuk, mely élelmiszerek járnak élen a fogfehérítésben.
 
1.Piros kaliforniai paprika
 
A piros kaliforniai paprikában található C-vitamin segíti a kollagén termelődését – ez az íny egészségéhez szükséges szerkezeti fehérje, mely feszesen tartja az ínyt a fogak körül. Tanulmányok szerint az alacsony C-vitamin bevitel gyakran vezet fogínyproblémákhoz és ezzel együtt rossz lehelethez.
 
A piros kaliforniai paprika is segít a fogak fehérítésében
A piros kaliforniai paprika is segít a fogak fehérítésében
 
2.Tejtermékek
 
A joghurt, a tej, a sajt kiváló kalcium-, foszfor- és kazein-fehérjeforrás. Ezek mind szükségesek az erős fogzománchoz és az erős fogak megőrzéséhez.
 
3.Eper
 
Ez a mutatós, piros gyümölcs remekül fehéríti a fogakat. Az eper almasav nevű enzimet tartalmaz, mely fehérré és fényessé teszi őket.
 
4.Narancs és ananász
 
A citrusos gyümölcsök, így például a narancs és az ananász fogyasztása szintén jót tesz a száj egészségének. E savanyú gyümölcsök tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek és természetes módon távolítják el a lepedéket a szájból.
 
5.Alma
 
A közkedvelt gyümölcs megtisztítja a szánkat és lemossa a fogak közé ragadt ételszemcséket. Segíti az íny erősítését is.
 
6.Szódabikarbóna
 
Fényessé teheti a fogakat a minden háztartásban megtalálható szódabikarbóna. Naponta, reggel érdemes vele bekenni őket, fehérítő tulajdonságai miatt. Segít eltávolítani a plakkot és a felszínen levő foltokat is.
 
7.Brokkoli
 
A rostban és számos különféle tápanyagban gazdag brokkoli hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez. A brokkoli fogyasztása fényesítheti is a fogakat, valamint megakadályozza a baktériumok szaporodását a szájban. Érdemes vele is próbát tenni!
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.