2019. 10. 03. - 11:00

Új technológiák: az irányított operáció előnye

Új technológiák: az irányított operáció előnye

Az implantológia fejlődése napjainkban számos technológiai és technikai újításnak köszönhető – és még nem ért véget. Mire használhatók azonban ezek az újítások? Egyikük az irányított operáció.

Napjainkban a technológiai és technikai újítások lehetővé teszik a fejlettebb és mindenekelőtt kevésbé invazív, kevésbé fájdalmas eljárások alkalmazását az egészségügy területén.
 
Kiemelkedő a fogászat terén az implantológia, amely nagymértékben használni tudja ezeket az előnyöket. Az eddigi újítások már forradalmasították ezt a területet, izgalmas azonban belegondolni, mit tartogat még a jövő.
 
Az egyik legkiemelkedőbb tendencia, amely 2019-ben megkönnyíti az implantátumok tervezését és elhelyezését, az irányított operáció.
 
Ma már lehetőség van az implantátumok precíz megtervezésére is
Ma már lehetőség van az implantátumok precíz megtervezésére is
 
A technológiai fejlesztések új technikákat tesznek lehetővé. Egyre több orvos használja ki az irányított implantációs műtét előnyeit.
 
S ahogy a virtuális implantátumtervezés növeli az implantátum megtervezésének és elhelyezésének precizitását, a korlátozó fúróvezető alkalmazása még nagyobb szög- és a mélységpontosságot tesz lehetővé.
 
Az irányított operációk lehetővé teszik az orvosok számára, hogy olyan megközelítést alkalmazzanak, amely a rövidebb gyógyulási időről is gondoskodik.
 
A vezetett műtét kiszámíthatósága ezenfelül segít a doktoroknak a készlet spórolásában. Korábban ugyanis előfordult, hogy 5-6 implantátumot kellett rendelnie az orvosnak, mert meg kellett bizonyosodnia róla: megfelelő lesz-e.
 
2019-ben az implantátumot gyakorlatilag egy „digitális implantátum könyvtárból” veszik ki, a szükségeset pedig a műtét napjára rendelik meg.
 
A fejlett szoftvernek és a 3D nyomtatásnak köszönhetően hamarosan igen elterjedtté teszik az irányított műtétet, míg a műtéti navigációs rendszerek hozzájárulnak a pontossághoz, s ezáltal a biztonságosabb műtétekhez.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.