2021. 01. 21. - 10:35

Új technológiával arat a Colgate intelligens fogkeféje

Új technológiával arat a Colgate intelligens fogkeféje

A megfelelő szájhigiénia a plakkok felkutatásában és eltávolításában rejlik – vallja az ismert fogászati termék-gyártó, amely új, intelligens fogkefével rukkolt elő.

Bár az emberek többsége rendszeresen mos fogat, nem csupán a napi két-három fogtisztítás segít abban, hogy tökéletes legyen a szánk és fogaink higiéniája.
 
A Colgate cég kutatócsapata szerint a kulcs a pontos plakk-felkutatás és eltávolítás, mielőtt azok komolyabb problémát váltanak ki a szájban.colgate_pro_1
 
Mindeddig azonban egyedül a fogorvos volt képes látni ezeket a plakkokat – a legtöbb ember számára nem derült ki, hogy vajon fogmosása segít-e valamit ezek felhalmozódása ellen.
 
A Colgate most Plaqless™ Pro néven egyedi fogkefét jelentetett meg – ez a világon az első, amely beépített Plaqsense™ technológiával rendelkezik, s lehetővé teszi, hogy a fogakat megmossuk, majd a fejlett szenzorok segítségével megnézzük, valóban kellően tiszták-e.
 
A felhasználói élmény fokozása érdekében a fogkefe egy időzítőt is magába foglal, hogy segítsen 2 percig fogat mosni – ez ugyanis az ajánlott időmennyiség a megfelelő fogtisztításhoz.
 
Az időzítő az óramutató járásával megegyező irányban világít, mind a négy negyedben - a könnyű fogantyú rezgésével együtt. Mindegyik negyed 30 másodperces fogmosási intervallumot képvisel.
 
A Plaqsense ™ technológia lényegében intelligens optikai érzékelők tömbje, melyet a fogkefe fejébe ágyaztak. A kék fény figyelmezteti a felhasználót, ha plakk-felhalmozódást észlel, s a terület megtisztításakor fehérre vált.
 
A díjnyertes, mesterséges intelligenciát alkalmazó Kolibree technológiával a fogkefe fejmozgásának követése is lehetővé válik a Colgate Connect™ App alkalmazáson keresztül – ez beszámol róla, mennyire volt hatékony egy-egy fogmosás, sőt, személyes tanácsadást is nyújt az eredmények javítása céljából.
 
Az erőteljes rezgésekkel együtt a Colgate Plaqless™ Pro gyengéd, mégis mély tisztítást visz véghez.
 
A fogkefe struktúrája fejlett, nyomtatott áramköri kártyát tartalmaz, mely a Plaqsense ™ technológia agyaként működik, de giroszkóp és a gyorsulásmérő is van benne – ezek biztosítják a fejlett helykövetést. A fogantyú beépített processzorral rendelkezik, mely a lepedék felhalmozódását jelzőfény formájában olvassa le.
 
A Colgate Plaqless ™ Pro segítségével tehát mindenki pontos képet kaphat a szájáról, s azonnal el is kezdheti javítani annak állapotát.
 
László Adrienn
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.