2020. 04. 09. - 10:35

Új úton a fogimplantátum-hidak fejlesztése

Új úton a fogimplantátum-hidak fejlesztése

Szabadalmaztatták a fogászati ​​implantátum-híd fejlesztésére szolgáló új technológiát az Egyesült Államokban.

A fogászati implantátumok hidainak fejlesztésére új technológiát szabadalmaztatott dr. Avinash Bidra, az UConn Fogászati ​​Orvostudományi Iskola egyetemi docense – a szakember a közelmúltban kapta meg a szabadalmi engedélyt az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy- és Irodájától.
 
Ez dr. Avinash Bidra első szabadalma, míg a Fogorvostudományi Iskola a 22.-et jegyzi.
 
Az UConn és a PREAT Corporation 2017-ben kötött kereskedelmi engedélyezési megállapodást a Bidra-féle találmányra, amely a Bidra Conversion Smart Polishing Cap nevet kapta. A technológia jelenleg a PREAT honlapjáról be is szerezhető.
 
Új szabadalmat fogadtak el a fogászati implantáció terén
Új szabadalmat fogadtak el a fogászati implantáció terén
 
„Dr. Bidra találmánya az előrelátó klinikusok hozzájárulását szemléleti a klinikai problémák innovációvá alakításához - a betegellátás javítása érdekében” – fogalmazott dr. Sharon Gordon, a Fogorvostudományi Iskola dékánja.
 
A fogászati ​​implantátumok protéziseinek jelenlegi előállítási módszerei olyan hiányosságokhoz vezethetnek, amelyek potenciálisan károsak lehetnek a páciensek számára.
 
Bidra találmánya jelentős mértékben javítja a manapság elérhető szabványtermékeket, azáltal, hogy hozzáad egy kiegészítő komponenst, mely jobban illeszkedik a fogászati ​​implantátum darabjaihoz.
 
Felfedezésének köszönhetően a gyártási folyamat során hozzáadott akrilgyanta így nem érintkezik más alkatrészekkel, amelyek megkarcolódhatnak, megsérülhetnek, vagy zavarhatják a híd illesztését.
 
A fogászati ​​implantátum többi elemének karcolódása vagy károsodása lehetővé teszi a baktériumok és a plakkok szaporodását, mely lágyszöveti károsodást és esetleges csontvesztést okozhat az implantátumok körül.
 
Az UConn kutatásért felelős alelnök hivatalán belüli a technológiai kereskedelmi szolgáltatások kulcsfontosságú támogatást nyújtottak Bidra technológiájának szabadalmaztatásához és forgalmazásához.
 
Dr. Avinash Bidra egyébként - amellett, hogy az UConn Fogászati ​​Orvostudományi Iskola hallgatója -, az UConn Fogorvostudományi Iskola fogpótlási rezidenciaprogramjának igazgatója is egyben.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.