2013. 08. 20. - 16:57

4 módszer, amit soha ne próbálj ki súlycsökkentés céljából

4 módszer, amit soha ne próbálj ki súlycsökkentés céljából
Extrém, invazív, veszélyes fogyókúrás módszerek. Amiket az igazán megszállottak vetnek be a bomba alakért.
Amikor már azt hisszük, hogy mindent láttunk és minden örült ötletet hallottunk a súlycsökkentés elérésére, akkor a megszállottság újabb és újabb ötleteket szül. Az eljárások orvosi beavatkozással vagy felügyelettel járnak, akik pedig igénybe veszik őket, igazi fanatikus fogyni vágyók, akik legtöbbször a legvégső esélyt látják a drasztikus módszerekben.

nyelvtapasz

A "csodatapasz", másnéven tounge patch

1. Nyelvre varrt ",csodatapasz"
Az eddigi legújabb és talán legőrültebb fogyókúrás találmány. Egy Beverly Hillsben dolgozó plasztikai sebész találta ki, hogy egy a nyelvre varrt műanyag tapasz által megakadályozza a páciensek szilárd ételbevitelét. Ez által a fogyni vágyók napi kalória bevitele 800kcal alatt marad. A módszer havi 13 kg fogyást ígér és közel 2000 dollárba - kb. 430 ezer Ft - kerül.
2. Szondán keresztüli táplálás
A gyorsan fogyni vágyó nők, köztük sok menyasszony is a csövön keresztüli táplálást választja, mely az orrukon keresztül történik és a csőnek 10 napon keresztül napi 24 órában kell a helyén maradnia. A cső a nyelőcsövön keresztül a gyomorba lejutva egy szénhidrátszegény fehérje dús tápanyagot juttat a szervezetbe, szintén napi 800 kcal alatt. Ez a módszer hivatalosan a betegség vagy sérülés miatti evésképtelenné vált betegek táplálására szolgált, ma viszont 1500 dollárért bárki igényelheti.

fogyókúra

A drasztikus módszerek akár életveszélyesek is lehetnek

3. Drunkorexia
Az Egyesült Államokban egy széleskörűen elterjedt módszer. Jellemzője a szilárd ételek bevitelének mellőzése, és a napi kalóriamennyiség alkohol formájában történő bejuttatása. AZ üres kalóriák jóllakottság érzetét keltik, de nem látják el a testet a szükséges tápanyagokkal.
4. Galandféreg
Súlycsökkentés céljából használata ugyan illegális, az Egyesült Államokban mégis sokan vannak, akik e célból önként fertőződnek meg. A módszer viszont súlyos veszélyekkel jár, többek között agy és idegrendszeri károsodásokat, de akár halált is okozhat.
(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.