2014. 06. 14. - 09:00

5 dolog amit nem mutat meg a mérleg

5 dolog amit nem mutat meg a mérleg

Kétségtelenül mérleg centrikus világban élünk és a kilogrammok határozzák meg kinézetünket, napjainkat. Ám a mérleg által mutatott szám rengeteg információt nem vesz figyelembe - így pusztán csak egy számként kellene tekintenünk rá. 

Mennyit mutat a mérleg? (videó forrása: www.youtube.com)

 

A kilogramm pusztán egy szám, mely a testünk tömegét fejezi ki. Nem vesz azonban figyelembe magasságot, izomzatot, testzsírszázalékot stb. Éppen ezért számos téves következtetés vonható le belőle. Lássuk azokat a dolgokat, amelyeket a kg szám nem tud kifejezni:

 

1. Hogyan állnak raktunk a ruhánk

A legtöbb nő azért sanyargatja magát és fogyókúrázik, hogy jobban álljanak rajta az áhitott ruhák. Ez azonban nem a kilók számán, hanem a testösszetételen múlik. Elsősorban magunkkal és a testünkkel kell kibékülnünk és szépnek látnunk. Minden további elvesztett kiló csak tovább növeli a már amúgy is egészséges önbizalmunkat, mely azt eredményezi, hogy bármely alakunknak megfelelő ruhában szépnek és kívánatosnak fogjuk érezni magunkat.

 

Bármilyen diéta folyamán fontos, hogy ne essünk a számok rabságába

 

2. Mennyi az izomtömegünk

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk: az izom súlya nagyobb mint a zsíré. Ezért fordulhat elő, hogy egy 60kg-os izmos testű nő jóval vékonyabbnak tűnik egy 50kg-os tónustalan testű nőnél.

 

3. Hány százaléka zsír a súlyunknak

Mivel, mint említettük  a zsír könnyebb, mint az izom, így alacsonyabb kg számmal is könnyű a kelleténé több zsírpárna birtokában lenni. 

 

A centiméterek hordozzák a legtöbb információt az izom-zsír arányról

 

4. Mennyire ismerjük testünket és tudjuk mi a jó neki

A számban kifejezett súlyunk szintén nem szolgál információval egészségi állapotunkról, hogy mennyire élünk és táplálkozunk egészségesen, valamint mennyire ismerjük testünkr eakcióit és tudjuk mi a jó neki.

 

5. Mennyire vagyunk fittek

Meg tudjuk állapítani a kg-ból, hogy az adott személy hány kört tud lefutni a 800 méteres pályán? Vagy hogy hány fekvőtámaszt tud csinálni? Naná, hogy nem! Ezért kell a kg számhoz némileg szkeptikusan állni és számos más információt is figyelembe venni mellé.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.