2021. 06. 04. - 11:10

8 tipp a szív körüli zsír megszüntetéséhez

8 tipp a szív körüli zsír megszüntetéséhez

A szívburok körüli zsír megduplázza a szívelégtelenség kialakulásának esélyét – nőknél és férfiaknál egyaránt. Mit tegyünk ezen zsír kialakulása ellen?

Nem árt vigyázni, mennyi zsírt halmoz fel a testünk. Azok a nők, akiknek a szívburka körül nagyobb mennyiségű zsír található, kétszer nagyobb eséllyel alakul ki szívelégtelenség, miközben a férfiaknál ez a valószínűség 50 százalékos.
 
A tanulmányt, mely erre az eredményre jutott, a Mount Sinai Egészségügyi Iskola kutatói végezték el és a Journal of the American College of Cardiology folyóirat közölte.
 
Az már régóta nem titok, hogy az elhízás megduplázza a szívelégtelenség esélyét. Most azonban a kutatók kimutatták, hogy a nagy mennyiségű, szívburok körüli zsír tovább növeli a potenciálisan halálos állapot kockázatát.
 
Táplálkozzunk egészségesen - A hal a szív egyik legjobb barátja
Táplálkozzunk egészségesen - A hal a szív egyik legjobb barátja
 
Tippek a szív körüli zsírlerakódás megelőzésére
 
Nagyon fontos tehát, hogy fenntartsuk optimális testsúlyunkat, s csökkentsük a szív körül felhalmozódó zsír mennyiségét. Ehhez megfelelő étrendre és kellő mértékű testmozgásra is szükség van.
 
Mit tegyünk tehát?
 
1.Fogyasszunk rendszeresen zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonát és egyéb, magas rosttartalmú ételt.
 
2.Együnk zsíros halat, amely értékes Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ilyen a lazac, a makréla, hering, szardínia, tavi pisztráng. Heti két adag nagyon jót tesz a szívnek.
 
3.Korlátozzuk az olyan élelmiszerek bevitelét, amelyek transzzsírt, koleszterint, telített zsírt tartalmaznak.
 
4.Limitáljuk a só bevitelét.
 
5.Korlátozzuk az olyan italok és ételek fogyasztását, amelyek cukrot tartalmaznak.
 
6.Hozzuk egyensúlyba kalória-bevitelünket és testmozgásunkat.
 
7.A cigaretta és az alkoholfogyasztás szintén a szívelégtelenség rizikófaktorai. Ha iszunk szeszes italt, tegyük azt mértékkel, a dohányzást pedig hagyjuk el. Maradjunk fizikailag aktívak és tartsunk fenn egészséges testsúlyt!
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.