2018. 04. 30. - 18:11

A fehér kenyér felelős az elhízásért?

A fehér kenyér felelős az elhízásért?
Gondoltad volna, hogy napi három szelet kenyér megnöveli az elhízás kialakulásának a kockázatát? Erre enged következtetni egy nemrégiben végzett kutatás.
Köztudott, hogy a fehér kenyér búzalisztből készül, amely nem túl jó a gyomornak és még hizlal is. A szakemberek szerint lehet kenyeret fogyasztani, hiszen a szervezetnek szüksége van a szénhidrátra, de nem mindegy, hogy az milyen. Érdemes rostban gazdag pur-pur, barna, magvas és rozskenyereket fogyasztani.
 
kenye
A fehér kenyér felelős az elhízásért?
 
Egy nemrégiben elvégzett felmérés is azt állítja, hogy a fehér kenyér segít a súlygyarapodásban. A kutatás során 10 ezer embert vizsgáltak meg öt éven keresztül. Azok, akik minden nap minimum 120 gramm fehér kenyeret ettek körülbelül 40 százalékkal nagyobb eséllyel híztak meg. 
 
Egy szelet hozzávetőlegesen 40 gramm, így a napi három szelet már soknak számít. Ennek a hírnek sokan nem örülnek, hiszen rengetegen fogyasztják és nem könnyű megválni tőle. Tehát, aki nem szeretne elhízni lehetőleg ne tömje magába a fehér kenyeret!
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.