2013. 03. 15. - 11:00

A fogyókúra árnyoldala

A fogyókúra árnyoldala
Ha koplalsz, leáll az anyagcsere, leáll a fogyási folyamat.


Az elhízás lelki okai
videó forrása: youtube - PszichologusTV

Néha nem a diéta megszegése a hibás a fogyás elmaradásában. A legkeményebb kajamegvonás is visszaüthet, mivel az anyagcsere totálisan lelassul, a szervezet felkészül az éhezésre, takarékra állít mindent. Nem lesz erőnk, növekszik az étvágy, rossz lesz a hangulat is. A súlyleadáshoz nem elég mindent megvonni a szervezettől, ez a tény is blokkolhatja a fogyási folyamatot, mivel a szervezet észreveszi a táplálék mennyiségének csökkenését, lassúbb lesz az égési folyamat a zsírtartalékok védelmében. Ilyenkor hiába erőltetjük, mégsem megy. Egyre rosszabb lesz a zsír-izom arány is, ami döntően befolyásolja, hogy mi az a mennyiség, amitől hízunk már. Egy ördögi kör ez. De van belőle kiút!

A sikertelen fogyókúra okai

Miért nem megy a fogyás? Mi történhetett?

Lassan növelni kell a bevitt kalóriát, de nem a szénhidrátok javára, hanem a fehérje mennyisége lehet több. Addig kell ezt csinálni, amígy elérjük azt a mennyiséget, amikor már nem is hízunk, nem is fogyunk. Ilyenkor ismét kicsit vissza kell venni, hogy lassan beinduljon a fogyás,  s ezt tartani hosszabb távon! A nőknél még egy fontos dolog beleszólhat a fogyásba, az, hogy ösztrogének következménye a víz- és só tartalék, s ettől nő a testsúly is. De itt vannak segítgségnek a vízhajtó gyógynövénykeverékek, ezek meglepően hatásosak tudnak lenni ilyen esetben.

-mz-


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.