2013. 09. 21. - 11:16

A hatékony fogyókúra alapelvei III.

A hatékony fogyókúra alapelvei III.
Sokan sokféle diétába, fogyókúrába kezdenek bele hol kisebb, hol pedig még kisebb sikerrel. De ha ezeket az alapszabályokat betartod, biztos lesz a tartós siker!
Az előző két cikk rész során megismerkedhettünk az egészséges és hatékony fogyókúra négy alapelvét. A napi kalóriaigény meghatározását és a tápanyagok megfelelő arányát, a napi étkezések ideális elosztását és a mozgás fontosságát. Most pedig a fogyókúrához hozzájáruló megfelelő mennyiségű alvásról és folyadékbevitelről lesz szó.

alvás

A kevesebb energiabevitelen alapuló étrend több alvást igényel

5. Alvás
Fogyókúra idején a szervezetünk fokozott terhelés alatt van, mely közben a szokottnál kevesebb energiát állítunk rendelkezésére. Ennek következtében előfordulhat, hogy csökken a koncentrálóképességünk és fáradékonyabbak leszünk. Ennek kiküszöbölése érdekében napi 6-8 óra alvást kell biztosítanunk a szervezetünknek, mely során végbe mehetnek a regenerálódási folyamatok.

folyadék

Testsúlytól függően napi 2-3 liter elfogyasztása ajánlott

6. Folyadékbevitel
Fogyókúra közbeni folyadékfogyasztás hatással van anyagcserénkre. A nem megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás hátráltathatja fogyásunkat. Ideális esetben 20 testsúly-kilogrammonként 1 liter folyadék elfogyasztása lenne megfelelő. Tehát például egy 65 kg-os személynek megközelítőleg 3,2 litert kellene elfogyasztania. Ez a szám elsőre soknak tűnhet, főleg azoknak, akiknek az eddigi folyadékfogyasztása egy nap alatt az 1 litert is alig érte el. Ez esetben fontos, hogy fokozatosan vezessük be a folyadék mennyiségének emelését. Hamar hozzászokik a szervezet és már nem lesz megterhelő a napi adag elfogyasztása.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.