2014. 04. 25. - 09:00

A lapos has titka

A lapos has titka

A diétázók körében a lapos has a legnépszerűbb vágyálmok közé tartozik. A következő néhány tippünkkel te is közelebb kerülhetsz álmaid hasához.

Amit a lapos hasról tudni érdemes

Érdemes tudni, hogy még a vékony embereknek sem mindig lapos a hasa. A has mérete nagyban függ a béltartalomtól és az elfogyasztott étel minőségétől. Vannak kifejezetten puffasztó ételek is, melyek elfogyasztásuk után pár órával optikailag nagyobbnak mutatják hasunkat. Az abszolút lapos has elérése reggel felkelés előtt lehetséges, amikor még nem került táplálék szervezetünkbe. Ebből kifolyólag ahogy telik a nap és egyre több ételt fogyasztunk, így a nap végére szemmel látható különbség lesz a reggeli kiinduló állapot és hasunk esti állapota között.

Hasunk reggel a leglaposabb az éjszaka folyamán kiürült gyomor és béltartalom miatt

 

Tippek

Kardió

Téves elgondolás, miszerint a rengeteg hasizomgyakorlat lapos hasat eredményez. Az izom fejlesztése megtörténthet, azonban a felette lévő zsírrétegtől a fejlődés nem fog látszani. A felette lévő zsírréteg lepucolásához diéta és kardió edzés (pl: futás) szükséges. 

Könnyű ételek

A könnyebb ételeket szervezetünk könnyebben megemészti, azaz nem állnak sokáig a gyomrunkban feldolgozásra várva, valamint nem tart sokáig a tápanyagok felszívása sem a bélrendszerünkben.  A gyorsabb folyamattal elkerülhető az evés utáni hasi telítettség okozta "nagyobb" has érzete.

Néhány étel puffadást okozhat elfogyasztása után

Tejtermékek és glutén kerülése

A tejtermékek és a glutén sokaknak haspuffadást eredményeznek elfogyasztásuk után. Ennek oka lehet glutén és laktózérzékenység. Aki ilyen tüneteket tapasztal magán érdemes kerülnie vagy minimálisra csökkenetenie ezen termékek fogyasztását.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.