2017. 07. 18. - 17:41
A legjobb ételek fogyókúra alatt

A diéta során számos dolgot be kell tartani, de talán az egyik legfontosabb az, hogy mekkora rosttartalmú ételeket fogyasztasz. Mutatunk néhányat, melyekkel garantált a siker.
Miért érdemes rostot fogyasztani?

Amennyiben diétázol érdemes bevezetni az étkezésekbe a piros bogyós gyümölcsöket, mint például a málna. Magas rosttartalma mellett tele van antioxidánssal és alig pár kalória.
A lencsét bár többnyire Szilveszter napján fogyasztják, azonban többször kellene, hiszen a roston kívül, proteint is tartalmaz.
A brokkoli kiváló rákmegelőző zöldség plusz tele van vitaminnal és rosttal. Nagyszerű köretként, levesként vagy akár egytálételként is.
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a quinoa is, amely jól helyettesíti a rizst, laktat és még gluténmentes is, így bárki fogyaszthatja.
Az avokádó kalóriatartalma ugyan viszonylag magas, ennek ellenére közkedvelt gyümölcs, ugyanis számos ásványi anyag és vitamin van benne, illetve laktató is.
N.O.