2019. 03. 31. - 11:15

A nők nehezebben küzdenek meg az éhséggel

A nők nehezebben küzdenek meg az éhséggel
Egy felmérés szerint a nők sokkal kevésbé tudják elnyomni az éhséget a kedvenc ételeikkel szemben. Vajon mi lehet az oka?
Egy New York-i kutatócsapat azt vizsgálta, hogy a táplálékbevitelt szabályozó agyi folyamatokban milyen nemi különbségek lépnek fel. A vizsgálat során mintegy 13 nőt és 10 férfit vizsgáltak meg. Arra kérték őket, hogy koplaljanak egy éjszakát, majd eléjük rakták a kedvenc ételeiket. Mint kiderült, a férfiaknál sokkal inkább csökkent az agyi terület aktivitása, mint a nőknél. 
 
eszik
A nők nehezebben küzdenek meg az éhséggel

A kísérlet végén a csoport azt az eredményt kapta, hogy a nők sokkal nehezebben tudnak ellenállni a kedvenc finomságaiknak. A szakemberek szerint ez azért is lehet, mert a  nő táplálja a gyermekét is, így valószínű ez az oka annak, hogy jobban kívánják az ételt.
 
 Ezen kívül pedig a hormonok is felelősek lehetnek érte. Ez az új felfedezés, akár az elhízás megelőzésében is fontos szerepet játszhat. 
 
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.