2019. 08. 30. - 15:05

A sok stressz hízáshoz vezet?

A sok stressz hízáshoz vezet?
Aki állandó idegeskedésben él, könnyebben hízik. Tudósok szerint az ilyen embereknél leginkább a has tájékára rakódik le a felesleg. 

 

Számos oka van a hízásnak, köztük az egészségtelen életmód, a rengeteg cukor és szénhidrát, de a stressz is. Utóbbi következtében a középtáj kerül veszélybe, ugyanis sokkal több kortizol nevű hormon termelődik a szervezetben.
 
has2
A stresszes életet élők hasra könnyebben híznak
 
Napjainkra a stressz mindennapossá vált. Egyre több ember akár órákon, sőt napokon keresztül képes idegeskedni. Ezzel pedig rengeteget ártanak maguknak. Az ilyen típusú emberek általában többet esznek, kevesebbet alszanak és vannak, akik alig sportolnak. 
 
Mit lehetne tenni ellene?
Merj változtatni az életmódodon! Kezdj el olyan dolgokat csinálni, amik boldoggá tesznek. Olvass könyvet, napozz, sétálj, menj moziba, tornázz. A végtelenségig lehetne sorolni a különböző tevékenységeket, amik kikapcsolják az agyat. Mindemellett nagyon fontos kiemelni, a rendszeres sportot, az ételekre való oda figyelést és a legalább napi 8 óra alvást. 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.