2020. 03. 22. - 14:25

A stressz nassolást okoz?

A stressz nassolást okoz?
Szakemberek régóta kutatják a rendszeres idegeskedés hatásait, amelynek következtében vizsgálatok szerint sokkal többet esznek az emberek. 
Az étkezési szokásokra bizony kihat a stressz. Vannak olyan típusú emberek, akik a gyomorgörcstől egyszerűen nem tudnak enni, de akadnak olyan is, akik folyamatosan esznek ilyen helyzetekben. A szakemberek több fajtáját is megkülönböztetik a stressz okozta evésnek, amelynek van súlyosabb, de enyhébb tünete is. Amikor az ember ideges sokkal inkább vágyódik például az édességek iránt. Ennek az az oka, hogy a szervezet próbál energiát nyerni, hiszen a stressz hatására sokkal fáradékonyabb mindenki.
 
edes
A stressz nassolást okoz?
 
A nehezebb időszakokban érdemes olyan ételeket választani, amelyek kevésbé hizlalnak. Ezen túlmenően olyan cselekvést kell választani, amely nem az evésről szól, hanem kikapcsolja az agyat és felpezsdíti a testet. Ilyen egyebek mellett egy jó könyv olvasása, egy masszázs vagy egy szaunázás. Fontos továbbá stresszes időkben a megfelelő vitamin bevitel is.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.