2017. 08. 15. - 13:41

A túlsúly befolyásolhatja a menstruációt

A túlsúly befolyásolhatja a menstruációt
Szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyi negatív hatása van az elhízásnak. Még a hormonokat is képes befolyásolni. 

 

A rendszertelen menstruáció mindig valaminek a jele. Azt mutatja, hogy valami nincs rendben oda bent. Ezt persze rengeteg dolog befolyásolja, mint például a fogamzásgátlók, a stressz, de az elhízás is. Túlsúly során ugyanis megváltozik a szervezet hormonszintje. Ennek következtében pedig fejfájás, a libidó csökkenése és akár hangulatingadozások is előfordulhatnak. A jó hír azonban az, hogy ha már pár kilótól megszabadul valaki, akkor jobban érezheti magát. 
 
 
Ha hirtelen nagy súlyvesztés vagy növekedés történik, akkor viszont akár a menstruáció is elmúlhat. Ekkor ugyanis nagy változás éri a szervezetet, megterhelődik és ennek oka, hogy pár hónapig elmarad a havi vérzés. 
Érdemes oda figyelni a rendszeres testmozgásra, az egészséges ételek fogyasztására, tehát a test karbantartására, hiszen a hormonok is ennek megfelelően működnek.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.