2014. 08. 23. - 08:00

Alapvető diétázási hibák

Alapvető diétázási hibák

A diéta elakadását számos hiba okozhatja, melyeket akár észrevétlenül is elkövethetünk.

Nem eszünk

Nem lehet elégszer elmondani, hogy diéta során nem szabad koplalni! Aki koplal, annak a szervezete vészüzemmódba kapcsol és elkezd tartalékolni. Akármilyen kevés tápanyag is jut a szervezetbe a test máris beépíti a tartalékaiba, mivel nem tudhatja, hogy a hosszú éhezési szakaszok során mikor juthat újra tápálékhoz. Ezért az anyagcsere szinten tartásához sokszor kell enni keveset.

 

A zöldségek kiválóan beilleszthetőek bármelyik diétába

 

Nem megfelelő ételeket eszünk

Diéta során igyekezzünk egészséges, alacsony kalóriatartalmú és magas rosttartalmú ételeket enni. Ennek lényege, hogy nagyobb térfogatú ételeket tudunk elfogyasztani és az értékes rostok eltelítik gyomrunkat, kinyújtva ezzel a megéhezés időpontját.

 

Nem sportolunk

Diéta során a sport bőrünk feszességének megőrzése mellett anyagcserénket is felpörgeti.

 

A futás az egyik legjobb zsírégető sport

 

Bedőlünk a diétás megnevezésnek

Nem minden diétás és támogatja a fogyást amire rá van írva, hogy: alacsony kalóriatartalom, fogyókúrás, diétás, kevesebb cukor, cukormentes, zsírszegény stb. Mindig olvassuk el a tápanyagösszetételét és kalóriatartalmát és aszerint döntsük el, hogy be tudjuk-e illeszteni étrendünkbe vagy sem.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.