2022. 09. 21. - 11:30

Alig javult az étrend az elmúlt 30 évben

Alig javult az étrend az elmúlt 30 évben

A modern étrend nem sokkal egészségesebb, mint a három évtizeddel ezelőtti – állítja egy újonnan megjelent tanulmány.

Nemigen javult az emberek étrendje az elmúlt 30 esztendőben. Egy új tanulmány rámutatott, hogy a modern étrend nem sokkal egészségesebb, mint a három évtizeddel korábbi.
 
A kutatók tanulmányuk keretlben egy 0 és 100 közötti skálán rangsorolták az étrendet. A 0 -t a gyorsétel kapta, a 100-at az egészséges, kiegyensúlyozott étrend.
 
A kutatás átlagos pontszáma 40,3 volt, ami gyenge, 1,5 pontos javulás az 1990-es adatokhoz képest.
 
Nemigen javult az emberek étrendje az elmúlt 30 esztendőben
Nemigen javult az emberek étrendje az elmúlt 30 esztendőben
 
A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy Amerikában és a Karib-térségben volt a legrosszabb az embereknek a legrosszabb étrendje, a dél-ázsiai állampolgároké pedig a legegészségesebb.
 
„Túl kevés egészséges étellel találkozunk, a túl sok egészségtelen eledel pedig hozzájárult a globális kihívásokhoz az ajánlott étkezési minőség elérése terén – mondta el dr. Dariush Mozaffarian, az amerikai Tufts Egyetem munkatársa. - Ez azt sugallja, hogy az egészséges ételeket, a keresést, egészségügyi ellátást, munkáltatói wellness programokat és a táplálkozási programokat ösztönző és jutalmazó politikák jelentős hatással lehetnek a táplálkozásra.”
 
Dr. Mozaffarian megjegyezte: a világ népességének nagyobb ösztönzésre van szüksége az egészséges étkezéshez.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.