2014. 09. 20. - 10:29

Amit nem mondanak el a diétáról és a fogyásról

Amit nem mondanak el a diétáról és a fogyásról

A diéta és a fogyás során csak a jó tapasztalatokról és a csodás eredményekről hallhatunk és olvashatunk mindenhol. Kevesen beszélnek azonban a nehéz oldalairól.

Nagy akarat és elhatározás kell ahhoz, hogy valaki végigcsináljon egy fogyási folyamatot. Rengeteg lemondással és küzdelemmel jár önmagunkkal szemben, de a végén mindenki azt mondja, hogy megérte. Kinek az egészsége szempontjából, kinek pedig a külseje szempontjából. Ha valaki előtte áll és szeretne belevágni, fontos tudnia és tisztában lennie a rá váró nehézségekkel és akadályokkal.

 

Ingerlékenység

A diéta alatt a szervezet a bevitt kalóriák lecsökkentése következtében egy alacsonyabb szinten próbál üzemelni, amely megterhelő számára. Főként a szénhidrátmegvonás vezet ingerlékenységhez.

 

A fogyókúrázók körében gyakori a hirtelen hangulatingadozás is

 

Fáradékonyság

A lecsökkent energiaszint és a rendszeres sportolás rengeteg energiát felemészt, így kiemelt fontosságú a megfelelő mennyiségű alvás is, ellenkező esetben a fáradékonyság jeleként fejfájás, farkas éhség, ingerlékenység jelenhet meg.

 

Megereszkedett bőr

A korábban nagy súlyfelesleggel rendelkezőeknél a fogyás után sokszor problémát jelent a visszamaradt bőr. Ennek oka, hogy a kinyúlt bőr nem tudja olyan gyors mértékben követni a test változásait. Elkerülése érdekében ajánlott a lassú, max heti 1 kg fogyás.

 

A sport segít feszesen tartani a testet fogyás közben is

 

Szociális élet

A fogyókúra napirendbe való beillesztése előre tervezést és precizitást igényel. A mindennapi teendők közé be kell illeszteni az egészséges és diétás ételek főzését és a sportolást is. Ez a fáradékonysági tényezőt is bevonva sokszor a szociális programok kihagyásához vezet - mert van, hogy jobban esik este bedőlni az ágyba és aludni, mint elmenni bulizni.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.