2019. 10. 08. - 12:15

Az aerob növeli az optimális agyműködést

Az aerob növeli az optimális agyműködést

Tudtad, hogy napi 35 perc aerob gyakorlat is elég ahhoz, hogy növeld a kognitív készségedet? Egy új tanulmány legalábbis ezt bizonyítja.

Egy, a közelmúltban végzett kutatás szerint heti háromszor mindössze 35 perc aerobic képes fejleszteni a gondolkodást. A felmérésben résztvevők, hat hónapig olyan aerob gyakorlatokat végeztek, mint például a gyaloglás és a kerékpározás. Később pedig, mint kiderült javult az optimális agyműködésük.
A szakemberek szerint a testmozgás nemcsak csökkenti a derékvonalunkat és a stresszt, hanem hosszú távon mérhető hatással lehet az agy működésére is.
 
biciklizés
Az aerob növeli az optimális agyműködést

Miért jó a gyaloglás?
Az aerob edzés szabad és alacsony hatású formája, amely segít felgyorsítani a véráramlást az agyban. Ráadásul bárhol és bármikor meg tudod csinálni. A szakemberek egyébként naponta fél óra sétát javasolnak mindenki számára.

A gyaloglás mellett az úszás is kiváló sport, hiszen növelheti az agyi véráramlást, ami segíthet a memória és a hangulat fokozásában.

A kerékpározás is kiváló aerob, amely segít megőrizni az agyadban a megfelelő véráramlást, valamint támogatja a gondolkodást és a tanulást.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.