2014. 12. 29. - 08:00

Az ünnepi menük után

Az ünnepi menük után

Lassan véget ér a karácsony, a karácsonyi családi nagy ebédek és vacsorák pedig már egészen biztosan lezajlottak, így semmi nem szab gátat annak, hogy visszatérjünk a szokásos étkezési szokásaihoz.

Mérleg

Ha az ünnepnapok után ráállunk a mérlegre, az szervezettől függően 2-5 kilóval is mutathat többet ha a szokásosnál jobban megtömtük a hasunkat töltött káposztával és beiglivel. De ne ijedjünk meg ezeknek a kilóknak több, mint a fele víz, melyet a túlzott mértékben bevitt szénhidrátok kötöttek meg. A helyes és mértékletes táplálkozásra való visszaállás során pár nap alatt távozik szervezetünkből a felgyülemlett víz.

Túlevés esetén a szervezetünk nagy mennyiségű vizet köt meg, mely a súlyunkban is megmutatkozik

 

Tisztulás

A zsíroabb, cukrosabb ételekkel számos méreganyagot is bejuttattunk szervezetünkbe, melyektől szükséges megszabadulnunk. Ezt a legjobban mustármaggal, zöld teával, csalán teával és esetleg egy folyadéknap beiktatásával érhetjük el, hogy aztán újult erővel vághassunk bele az új évbe.

 

Leszokás

A cukor egy erősen addiktív anyag, melyről a leszokás során hiányérzetek és különböző tünetek jelentkezhetnek pl: erős kényszer újboli bevitelére. Ez az állapot 2-5 napig tarthat, majd a szervezetünk átáll és nem igényli már tovább.

 

A cukros ételek károsak egészségünkre, így a cukorról való leszokás erősen ajánlott

 

Mozgás

Ha nem is vagyunk olyan jó formában és erőnlétben mint nyáron, mindenképpen érdemes visszaállni a mozgásba akár nem túl megterhelő gyakorlatokkal is kezdve.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.