2020. 08. 28. - 11:40

Biciklizz otthon! – Íme a 4 fő előnye

Biciklizz otthon! – Íme a 4 fő előnye

A szobabicikli nemcsak fogyaszt, számos jótékony hatással bír. Íme néhány tipp e testmozgás előnyeiről ahhoz, hogy lepakoljuk a holmikat a szoba sarkában álló szobabicikliről.

Ha van otthon szobabicikli, sokan egy idő után hanyagolni kezdik és egy év múlva a sporteszköz leginkább egyéb holmik tárolására szolgál. Pedig kár otthagyni ezt az értékes gépet!
 
A szobabicikli használatának komoly előnyei vannak. Ráadásul szórakoztató módja a mozgásnak.
 
Való igaz, hogy az utcai biciklizés izgalmasabb, de nagyobb veszélyekkel is jár. Ezért érdemes kiaknázni a szobabicikli jótékony hatásait, merthogy vannak – nem is kevés.
 
A szobabiciklizésnek számos előnyös hatása van
A szobabiciklizésnek számos előnyös hatása van
 
Lássuk, melyek ezek.
 
Ha olyan, hatékony mozgást szeretnénk, amely segít kalóriát égetni és fogyni, ki kell próbálnunk a szobabiciklit. Az egész test számára jótékony edzést biztosít ugyanis, emellett pedig javítja a szív és a tüdő egészségét. Hozzájárul az izomépítéshez és a csonterősítéshez. Aerob-jellegű testmozgás, melynek számos előnye van.
 
1.Javítja a szív- és érrendszeri egészségét: csupán 30 perc a szobabiciklin erősíti a szív és a tüdő egészségét, javítja a vér és az oxigén keringését a szervezetben. Ez a vérnyomást kontroll alatt tartja, javul a vércukorszint és erősödik az immunrendszer. A koleszterinszint szintén alacsonyabb lesz, amivel a szív egészségét segítjük elő.
 
2.Hamarabb veszítünk súlyt: egy óra biciklizés a szobabicajon csaknem 600 kalóriát éget el – ez pedig kulcsfontosságú a fogyás szempontjából. Mi több, ha gyorsan hajtunk, képesek leszünk több zsírt is elégetni. Ha alacsony kalóriás étrenddel kombináljuk a szobabiciklizést, még jobb eredményekre lehet számítani.
 
3.Könnyebb az ízületeknek: számos testgyakorlat megterhelő lehet az ízületekre nézve. A szobabicikli esetében nem ez a helyzet. Alacsony hatású edzést nyújt, mely mégis több szempontból kiváló, a csontoknak és az ízületeknek is, anélkül, hogy extra nyomást gyakorolnánk rájuk. Ezért ajánlott egyébként az időseknek is, illetve azoknak, akik arthritisszel vagy sérülésekkel küzdenek.
 
4.Erősíti az alsó test izmait: ez a testedzés a combokat, a vádlit és a térdeket is erősíti. A törzset, a hátat és a farizmot szintén erősebbé teszi. Természetesen megválaszthatjuk a nekünk komfortos tempót, s gyorsíthatunk is rajta, ha egy kicsit „bele szeretnénk húzni”.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.