2018. 06. 17. - 11:01

Csökkentik az üdítők cukortartalmát

Csökkentik az üdítők cukortartalmát
Hamarosan a cukrok fele eltűnik az üdítőitalokból - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség a napokban. 
Vége a cukros italok világának! A legfrissebb információk szerint ugyanis az alkoholmentes italok cukor- és kalóriatartalma 2020 végére mintegy ötven százalékkal lesz kisebb, mint eddig.
 
udito
Csökkentik az üdítők cukortartalmát
 
 A szövetség közleményben fejtette ki a csökkentést, valamint arról is beszámolt, hogy bővítik kínálatukban a kisebb kalóriatartalmú és a kalóriamentes italok arányát. Az elmúlt évek során egyébként már csökkentették a káros hatású termékek cukor és kalóriatartalmát. 
 
Ez azért is fontos, mert az emberek számára nincs annyi cukorra szükség, mint amit az üdítőkkel bevisznek a szervezetükbe. Egyáltalán nem egészséges, roncsolja a fogakat és számos betegséget idézhet elő. Ráadásul még hizlal is, így a diétázok minden bizonnyal örülnek ennek a hírnek. 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.