2021. 05. 07. - 10:50

Cukor- és szénhidrátstop - 5 tipp, hogy a fogyás valóban hatásos legyen

Cukor- és szénhidrátstop - 5 tipp, hogy a fogyás valóban hatásos legyen

Ha fogyás a célunk, valószínűleg számos diétát kipróbáltunk már. Az igazság az, hogy a tartós fogyáshoz nemcsak akarat, hanem célzott és lassú módszerek kellenek. Lássuk ezeket.

Sokaknak lehet ismerős: amikor megszabadulnánk néhány kilótól, a legriasztóbb diétákat is hajlandók vagyunk kipróbálni.
 
Pedig ha tartós, egészséges súlyvesztést szeretnénk, célszerű a fogyást hosszabb távra tervezni. Olyan életmódbeli változtatásokkal, amelyek jót tesznek a szervezetünknek. Lássuk, mik ezek.
 
1.Faragjuk le a cukorfogyasztást – különösen a hozzáadott cukrokét
 
A hozzáadott cukor a legrosszabb összetevő, amely napjainkban a modern étrendben jelen van. A legtöbb ember jóval több cukrot fogyaszt így, mint kellene. Tanulmányok szerint ez nagymértékben összefügg azzal, hogy egyre több az elhízott ember, valamint a diabétesz és a szívbetegségek számának emelkedésével is kapcsolatba hozható.
 
Egészséges szénhidrátokkal is élhetünk teljes életet
Egészséges szénhidrátokkal is élhetünk teljes életet
 
Ha szeretnénk fogyni, ne együnk cukrot, vagy jócskán fogjuk vissza a fogyasztását. Mindig olvassuk el figyelmesen, mi áll egy termék címjékén, milyen összetevői vannak.
 
2.Fogyasszunk kevesebb finomított szénhidrátot
 
A finomított szénhidrátok közé tartozik a cukor és azok a gabonafélék, amelyeket megfosztottak rostos, tápláló részeiktől. Ide tartozik a fehér kenyér és a tészta is.
 
Tanulmányok rámutattak, hogy a finomított szénhidrát gyorsan megemeli a vércukorszintet, éhséghez, sóvárgáshoz és megnövekedett étel-bevitelhez vezet pár órával később. A finomított szénhidrátok fogyasztása jelentős mértékben összefügg az elhízással. Olyan szénhidrátokat fogyasszunk, amelyek természetes rostokat tartalmaznak.
 
3.Fogjunk alacsony szénhidráttartalmú diétába
 
Ha szeretnénk kiaknázni a szigorított szénhidrát-fogyasztás minden előnyét, célszerű alacsony szénhidráttartalmú étrendet folytatni.
 
Számos tanulmány mutatott már rá, hogy egy ilyen kezelés 2-3-szor akkora súlycsökkenést eredményezhet, mint egy hagyományos, miközben egészségünket is javítjuk.
 
4.Mindig egészséges élelmiszerekkel vegyük körül magunkat
 
Ha környezetünkben csak egészséges ételeket tartunk, amelyeket nyugodtan fogyaszthatunk, nem lesz kísértés, hogy megegyünk valami egészségtelent, aztán pedig nagyon éhesek legyünk. A nassolnivalók könnyen hordozhatók, ráadásul egy gyümölcsöt, joghurtot, bébirépát vagy főtt tojást egyszerű megenni.
 
5.Használjunk kisebb tányérokat
 
Kisebb tányérokkal kevesebb étel is szedünk. Ez a módszer is segít kisebb mennyiségű kalóriát fogyasztani – ugyanakkor, ez a hatás nem érvényes mindenkire – célszerűbb a fenti módszerekkel élni!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.