2019. 11. 30. - 12:00

Cukor helyett édesítőszer

Cukor helyett édesítőszer
A diéta alatt senkinek nincs könnyű dolga, hiszen le kell mondani a cukorról. Vajon melyik édesítő a legjobb, amelyet lehet fogyókúra alatt is fogyasztani?
Az már köztudott, hogy a fehér cukor ártalmas az egészségre, hiszen hirtelen megemeli a cukorszintet, amely utána könnyen leeshet. A diéták alatt pedig főként célszerű kerülni. 
Mit érdemes fogyasztani helyette?
 
suko2 másolata
Cukor helyett édesítőszer?
 
Napjainkban már számos édesítő közül lehet válogatni, amelyek között azonban vannak, amelyek nem túl egészségesek. A gyümölcscukor és a méz például éppúgy megemeli a cukorszintet, mint a cukor.
 
 A szakemberek éppen ezért azt tanácsolják, hogy édesítőket válasszanak, amelyek alig tartalmaznak kalóriát vagy egyáltalán nem. Ilyen egyebek mellett a stevia, az eritrit, de népszerű a xillit is. Ugyanakkor, aki mindenképpen kerülni akarja az édesítőszereket, annak azt javasolják, hogy lehetőleg mézet fogyasszanak, hiszen azzal nemcsak a mezőgazdaságot támogatják, de természetes anyagok találhatók benne, amelyek tele vannak a szervezet számára szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.