2014. 07. 19. - 09:00

Diétába illeszthető gyümölcsök

Diétába illeszthető gyümölcsök

Egyes gyümölcsöknek köztudottan magas a fruktóz és szénhidrát értékük, melyek nem a legkedvezőbbek diéta idején. A legdiétabarátabb gyümölcsöknek azonban pont a nyár folyamán van szezonjuk, így fogyasszuk őket bátran.

A gyümölcsök édesek, színesek, tele vannak vitaminnal és víztartalmuk sem elhanyagolható. A dilétákba akár desszertként is beilleszthetőek. Fogyasztásuk során ügyeljünk arra, hogy az esti órák felé haladva egyre kisebb részét tegyék ki az étkezéseinknek. Lássuk tehát a legkedvezőbb értékekkel rendelkező gyümölcsöket:

 

Piros bogyós gyümölcsök

Ide tartozik a ribizli, málna, meggy és a cseresznye is. Kalória és fruktóz tartalmuk kimagaslóan alacsony, így bátran fogyaszthatóak egészen az utolsó étkezésig is. 

 

 

Eper

A közkedvelt desszertgyümölcsnek is nevezhető gyümölcs diéta alatt az egyik legjobb barátunk lehet. Por állagú édesítőbe nyugodtan mártogathatjuk, de akár egy jó minőségű minimum 70%-os kakaó tartalmú étcsokival is párosíthatjuk.

 

 

Görögdinnye

A dinnye magas víztartalma miatt rendkívül telítőleg hat, ráadásul vízhajtó és egyben tisztító hatásúak is a benne lévő anyagok.

 

 

Alma

Bár nem kimondottan nyári gyümölcs, mert az év bármely szakaszában hozzá juthatunk, de rendkívül sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, nem utolsó sorban pedig az ára is kedvező. Térfogatához képest az 52 kcal tartalma kiemelkedően alacsony.

 

 

(SJ)

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.