2019. 10. 14. - 12:25

Egészségügyi gondot okozhat a túlzottan sok ülés

Egészségügyi gondot okozhat a túlzottan sok ülés

Gondoltad volna, hogy a sok ülőmunka mennyire ártalmas lehet? Friss kutatásokból most kiderült, hogy miért.

A sok ülés bizony nem egészséges. A tudósok még el is nevezték alvópopsi szindrómának, ami szerintük napjainkban népbetegségnek számít.

ul

Az ülőmunka többet árt, mint sokan gondolnák

A legtöbb ember szép, formás és kerek feneket szeretne, persze narancsbőr nélkül. Ezt azonban nem olyan könnyű teljesíteni. Persze az életmód, a rendszeres mozgás és az étkezés nagyban befolyásolja a dolgot, ugyanakkor vannak más tényezők is.

Ilyen például a sok ülés, melynek hatására a fenék formája sem lesz túl szép, valamint negatív hatással van a térdre, de a derékra is. Mindezt friss kutatásokkal támasztják alá.
Éppen ezért fontos oda figyelni a rendszeres sportolásra és ha lehet sokkal kevesebbet kell ülni, hiszen a gyenge fenékizomzat más testrészekre is hatással van. Ráadásul az elhízás veszélye is könnyebben fennáll. Ezért érdemes minél többször felkelni és átmozgatni testét annak, aki minden nap az irodában ül. 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.