2014. 08. 16. - 08:00

Egyedül többet eszünk

Egyedül többet eszünk

A reggelit 60%-ban, az ebédet 55%-ban a különböző köztes étkezéseket pedig 70%-ban töltjü egyedül, így a túlevés veszélye könnyen fennáll.

Az egyedül étkezés fő oka a felgyorsult életmód, melynek során nem ülünk le és fogyasztjuk el nyugodtan az ételeket, hanem sokszor csak útközben bekapunk valamit. Ilyenkor azonban hajlamosak vagyunk többet vagy egészségtelenebbet enni a kelleténél.

 

Nem főzés

Sokan vannak úgy vele, hogy mivel épp egyedül étkeznek, vagy alapvetően is egyedül élnek, nem főznek magukra. Úgy gondolják nem éri meg egy főre ilyen felhajtást csapni, ezért inkább élnek gyorsfagyasztott ételeken vagy a közeli gyorséttermek ételein.

 

Tiszteljük meg saját magunkat is az asztal megterítésével és az étel ízléses tálalásával

 

Túl nagy adagok főzése

A nem főzés másik oldala, amikor túl sokat főz valaki saját magára, így hajlamos a kelleténél jóval nagyobb adagokat elfogyasztani. Célszerű ezért főzés előtt kimérni az adagokat és maximum 2-3 napra előre főzni.

 

Evés, mint pótcselekvés

Az egyedül élők gyakori bevett szokása az evést pótcselekvésként művelni például tv-zés, olvasás. Erre ráadásul sokkal nagyobb az esély ha egyedül él valaki, mintha a családdal, párjával vagy gyerekekkel.

 

Az egészségtelen nassolnivalók helyet jobb alternatívák a gyümölcsök

 

Gyorsan evés

A már említett felgyorsult életmód problémája az útközben és sietősen evés, mely szintén a gyorsételek fogyasztását és a habzsolást segíti elöl.

 

(SJ)

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.