2014. 09. 06. - 08:00

Éhségérzetek fajtái

Éhségérzetek fajtái

Gondolta volna, hogy az éhségérzetnek több fajtája is van?

Diéta vagy fogyókúra során elengedhetetlen, hogy meg tudjuk különböztetni a valódi éhségérzetet a nem valódi éhségérzet fajtáktól. Ez egyébként nem csak a diétázók számára, de azok számára is hasznos, akik súlyt szeretnének tartani de össze-vissza esznek mindent.

 

1. Valódi éhség

A valódi éhség során valódi fizikai tüneteket produkál a testünk, mint példul fáradság, gyomorfájás, fejfájás, vércukorszint lezuhanása. Ilyenkor feltétlenül fontos a tápanyagok pótlása szervezetünk számára.

 

2. TV éhség

A TV nézés közben jelentkező éhség egy kiegészítő cselekvésre ösztönzi szervezetünket. Nincsen tápanyaghiány, sem alacsony vércukorszint, de megszokásból a test igényli az ételt ezért a valódi éhséghez hasonló jeleket generál.

 

A TV mellett a mozi pótcselekvése is az evés

 

3. Unalom éhség

Sok ember esik az unalomból evés csapdájába, legfőképp az egyedül élők. Legjobban úgy kerülhető el ha elfoglaljuk magunkat, amely segít elterelni a gondolatokat az evésről.

 

4. Mérges éhség

Néha, talán észre se vesszük, de mérgünkben is eszünk. Nem tudunk mit kezdeni a felgyűt haraggal ezért evésbe folytjuk, mely egészségünk kárára mehet.

 

sültzöldségek

Nassolás céljából alakbarátabb sült zöldségeket eszegetni

 

5. Stressz éhség

A stresszevés a népbetegségnek számító elhízás egyik legjellemzőbb okozója. Sokan mértéktelen evéssel próbálják levezetni a felgyülemlett stresszt helytelen módon. Egészségesebb és hatékonyabb módja a stresszlevezetésnek a sport.

 

6. Délutáni éhség

A délutáni éhség jellemzően az ebéd utáni pár óra elteltével jelentkezik a vércukorszint leesése miatt. Elkerüléséhez alacsony GI indexű ételeket érdemes fogyasztani ebédre, melyek nem emelik meg a vércukorszintet drasztikusan.

 

(SJ)

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.