2021. 07. 30. - 10:20

Elég magában a futás a fogyáshoz?

Elég magában a futás a fogyáshoz?

Ha szívesen futunk, vagy nincs is hozzáférésünk jelenleg egyéb edzésformákhoz, a futás mindig jól jöhet. Számos egészségügyi előnyt kínál, de egymagában lehet, hogy kevés a fogyáshoz.

A futás egyszerűen elérhető, könnyen kivitelezhető mozgásforma, melyhez csupán alkalmas környékre van szükségünk, vagy egy közeli pályára. Ha egyébként sincs jelenleg hozzáférésünk más edzésformákhoz, nagyon jól jön, de azoknak is, akik szívesen futnak mozgásképpen.
 
A futás számos előnnyel jár. Segít erős csontokat építeni, megerősíti az izmokat, segít a D-vitamin megszerzésében, javítja a szív- és érrendszer egészségét, hozzájárul a kalóriaégetésez, sőt, segít tovább élni.
 
Nem kell hozzá felszerelés, könnyen elvégezhető gyakorlat, amely hangulatunkat is fokozza.
 
A futást nem árt erősítő edzésekkel kombinálni a hatékony fogyáshoz
A futást nem árt erősítő edzésekkel kombinálni a hatékony fogyáshoz
 
A fogyáshoz ugyanakkor nem biztos, hogy elég önmagában. A fogyókúra elején elsősorban a kalóriákra figyelünk, amelyeket elégetünk a nap folyamán. Tanulmányok szerint a futás segít kalóriát égetni, azok mennyisége azonban függ az erőnkről, a futás tempójától és távjától is.
 
Ha fogyás a célunk, érdemesebb keverni a futást erősítő gyakorlatokkal. Több kalória elégetéséhez az erősítés is kell, amely növeli az izomerőt és javítja az általános teljesítményt. Az erősítő edzés csökkenti a sérülés kockázatát is.
 
Azonban, ha választanunk kell, a futás több kalóriát éget, mint a súlyemelés.
 
Az egészséges étkezés is nagyon fontos
 
Kutatások az évek során kimutatták, hogy a mérsékelt intenzitású edzés önmagában nem elegendő a fogyáshoz. Ellenben, ha az edzést egészséges táplálkozással párosítjuk, minden megváltozhat.
 
A sportot mindig kombinálni kell tápanyagokban gazdag, egészséges étrenddel – ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy hatékonyan veszítsünk súlyt, megnövelt fizikai intenzitás mellett.
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.