2017. 08. 28. - 15:51

Ételek, melyek fokozzák a vízvisszatartást

Ételek, melyek fokozzák a vízvisszatartást
Rengeteg csalóka étel van, melyekről sokan azt hiszik, hogy ártalmatlanok, pedig ellenkezőleg, hozzásegítenek a plusz kilókhoz.

 

Biztosan te is érezted már azt, hogy nem ettél sokat este, mégis megnőtt a hasad és úgy érezted, legalább 2 kilót híztál. Ennek persze számtalan oka van, de legfőképp az étel a felelős érte. Nem kell megijedni, hiszen valószínűleg vízvisszatartásról van szó, amit sok esetben a só okoz. 
 
 
Rengeteg ember fogyaszt sokkal több sót, mint amennyire szüksége van a szervezetnek. Ennek egyrészt az az oka, hogy minden tartalmaz sót, amit a boltban megvásárolnak, valamint még pluszban is sózzák az ételeket. Ez egészségtelen. 
 
 
Melyek azok az ételek, amiket kerülni kell?
 
- Estére tökéletesek a különféle zöldségek, de ha ezt választod, akkor kerüld a konzerves változatokat, ugyanis telis tele vannak sóval. 

- Ennél egy finom salátát öntettel? Nagyon jól hangzik, de az öntetet házilag jobb elkészíteni, mert az nem tartalmaz annyi sót és mesterséges ízfokozót. 

- A savanyúságok nagyon finomak, de a többség ízét a rengeteg só és cukor adja meg. 

- Érdemes kerülni a virsli féléket is, hiszen ezek is felerősítik a vízvisszatartást. 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.