2014. 06. 21. - 09:00

Étvágyűző ételek

Étvágyűző ételek

Gyakran tör rád tör a farkaséhség? Étkezések után pár órával már kopog a szemed? A következő ételekkel megelőzheted vagy elkerülheted az ilyen helyzeteket.

Ha súlyt szeretnénk vesztíteni, ahhoz elengedhetetlen a diéta pontos betartása. Ez azonban folyamatos éhséggel nem egyszerű feladat, éppen ezért érdemes olyan ételeket fogysztanunk amelyek viszonylag alacsony kalóriaértékük mellett eltelítik gyomrunkat.

 

Alma

100g almában csupán 30 kcal van, étkezések előtt fogyasztva feltölti gyomrunkat magas rost és víztartalmával.

 

Az alma rostjaival és lédússágával telít

 

Leves

A nem teljszínes levesek nagyrésze víz, így jóval alacsonyabb tápértéket tudunk belőle magunhoz venni jóval nagyobb térfogattal, mely szintén eltelíti gyomrunkat.

 

Chili

Kutatások kimutatták, hogy a chilit tartalmazó ételek után később éhezünk meg, melyhez hozzájárul a szervezet fokozott folyadékigénye is.

 

Lassú szénhidrátok

A lassan felszívódó szénhidrátokat magas rosttartalmuk miatt hosszabb ideig emészti szervezetünk, mint a gyorsan felszívódóakat, így tovább biztosítják a jóllakottság érzését.

 

Az avokádó egészséges zsírokat tartalmaz

 

Avokádó

Egy fél avokádó elfogyasztása egy zsírszegényebb ebéd után akár 2-3 órával is kitolhatja éhségérzetünket magas telítetlen zsírtartalmának köszönhetően.

 

Víz

Vizet étkezések előtt és után is ajánlatos fogyasztani, hiszen 0 kalóriatartalmával tovább telíthetjük gyomrunkat. Tápanyagtartalmának hiánya miatt nem órákig de fél-1 óráig víz fogyasztásával is ki lehet tolni az éhségérzetet.

 

(SJ)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.