2020. 11. 27. - 11:30

Fogyás és probiotikumok – hogyan segítenek?

Fogyás és probiotikumok – hogyan segítenek?

Ha fogyókúránk részévé tesszük a probiotikumokat, segítséget jelenthetnek a kilók lefaragásában. De hogyan? Miért érdemes fogyasztani őket?

Érdemes a probiotikumokat is segítségül hívni, ha le szeretnénk adni néhány kilót. Fogyás céljából általában drasztikus változtatásokra kell készülni az életmódunkat illetően. Bizonyos ételeket kerülni kell, másokat azonban fontos beiktatni étrendünkbe.
 
Ilyenek a probiotikumok is. Olyan ételeket szükséges fogyasztanunk, amelyek tápanyagban gazdagok, s hozzájárulnak a kilók lefaragásához.
 
Miért hasznosak a probiotikumok?
 
A belek egészsége döntő fontosságú a fogyásban. Mikroorganizmusok százai lebegnek a bélben, melyek hatással vannak általános egészségünkre. A szervezet jó és rossz baktériumokat egyaránt tartalmaz, ezek mind hatással vannak a súlyra.
 
A joghurt egyik ideális élelmiszer a probiotikum-fogyasztáshoz
A joghurt egyik ideális élelmiszer a probiotikum-fogyasztáshoz
 
A Nature szaklapban megjelent tanulmány szerint a közepes testsúlyú emberek egészséges bélbaktériumokkal rendelkeznek, szemben az elhízottakkal és a túlsúlyosakkal. Vagyis, elengedhetetlen a bél egészségének fenntartása, ha fogyni szeretnénk.
 
A probiotikumok segíthetnek. Alkalmazásuk befolyással van arra, mennyi kalóriát szívunk fel az élelmiszerekből. Hatással lehetnek az étvágyra és csökkentik az étvágyat is. A probiotikumok hasznosak, mert az erős immunitást is fenntartják, hozzájárulnak a szív egészségéhez és az általános egészséghez is.
 
Nem mellesleg étvágycsökkentőként hatnak. Elnyomják az étvágyat, azzal, hogy telítenek. Bizonyos probiotikumok Bifidobaktériumot tartalmaznak, mely GLP-1 nevű hormont szabadít fel és hosszabb időre telít bennünket - segít a kalóriák elégetésében is.
 
Sőt, a probiotikumok használata segít megőrizni az egészséges testsúlyt, miután azt már elértük.
 
A probiotikumok további hatékony előnye, hogy hozzájárulnak az angiopoietin-szerű 4 fehérje szabályozásához, mely segít csökkenteni a zsírraktározást. Mérsékeli a gyulladást és véd az elhízással, illetve egyéb betegségekkel szemben.
 
A legismertebb probiotikus ételek a joghurt, a kefir, az író, a cheddar sajt (bár érdemes mértékkel fogyasztani), a kimchi koreai étel, a Miso japán leves, valamint a kombucha erjesztett tea.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.