2020. 09. 11. - 11:20

Fogyás fűszerekkel: főszerepben a kömény és a koriander

Fogyás fűszerekkel: főszerepben a kömény és a koriander

Szeretnénk kipróbálni valamilyen egyszerű otthoni fogyasztószert? Nem kell messzire mennünk, legfeljebb a közeli zöldségeshez. Egyes fűszerek ugyanis rengeteget segíthetnek.

Nem újdonság, hogy bizonyos ételek, italok nagymértékben hozzájárulhatnak a kilók egyszerűbb lefaragásához. Így van ez a fűszerekkel is, amelyeket érdemes bevetni a fogyás érdekében.
 
Lássuk, melyek járulhatnak hozzá leginkább!
 
1.Koriander: emésztőrendszerünknek hatékonyan kell működnie ahhoz, hogy lefogyjunk. A koriander ismerten javítja az emésztést. Ezért használják sokan gyógyszerként - segít megszabadulni a hasi panaszoktól. Sőt, a fűszerben található antioxidánsok jótékonyan hatnak az immunitásra is.
 
2.Kömény: e fűszer azzal segíti a fogyást, hogy felpörgeti a zsírégetési folyamatot, az emésztési mechanizmust és elnyomja az éhséget. Egy igen fontos enzimet választ ki, mely kulcsszerepet játszik a cukor, a szénhidrátok és a zsírok anyagcseréjében. Ez segít az emésztésben és a kilók leadásában.
 
Az éhség szabályozása a másik jelentős szempont a fogyás szempontjából. A kömény gátolja a túlevést, mivel csökkenti az étvágyat. A kömény jó lehetőség arra is, hogy segítsen megszabadulni a szervezetben felgyűlt méreganyagoktól.
 
Sokat tesznek az egészségért és a szép alakért az indiai fűszerek
Sokat tesznek az egészségért és a szép alakért az indiai fűszerek
 
3.Görögszéna: a köményhez hasonlóan ezek a magok is fékezhetik az étvágyat, magas rosttartalmuknak köszönhetően. Ha az éhséget ellenőrzés alatt tartjuk, nem eszünk túl sokat. A görögszéna rostja megvédi emésztőrendszerünket a szabad gyökök károsító hatásától. Ezek a magok is fokozzák az anyagcserét.
 
4.Feketebors: nemcsak ízt ad az ételeknek, rengeteg egészségügyi előnnyel is jár. A bors piperin nevű javítja az anyagcsere működését, miközben biztosítja, hogy a zsír ne halmozódjon fel a testben.
 
Segít a táplálék hatékony felszívódásában és az immunrendszer működésében is. Megállapították, hogy a fekete bors tea mellett hatékony az elhízás ellen.
 
5.Kardamom: más indiai fűszerekhez hasonlóan a kardamom is serkenti az emésztőrendszer enzimjeit és elősegíti az egészséges anyagcserét, ami döntő tényező a fogyásban. A legjobb eredményeket érhetjük el vele!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.