2021. 03. 05. - 10:30

Fogyás - Top 4 ok, ami nehezíti a kilók leadását

Fogyás - Top 4 ok, ami nehezíti a kilók leadását

A fogyást mindenképp könnyíti, ha használunk digitális egészség-figyelő eszközöket. Ezek segítenek eligazodni abban is, milyen hibákat követünk el a kilók lefaragásában.

Fogyni szeretnénk? Érdemes befektetnünk egy önellenőrző digitális egészségügyi eszközbe, mert felgyorsíthatja a kilók leadását. Többek között azt is megfigyelhetjük eredményeinken, mit csinálunk rosszul.
 
Bizonyos dolgok gátolhatják erőfeszítéseinket. Amennyiben már egészségesebb ételeket fogyasztunk és rendszeresen edzünk, s ennek ellenére még mindig nem tapasztalunk jelentős fogyást, lehetséges, hogy elkövetjük az alábbi hibákat.
 
1.Nem eszünk elég fehérjét: a protein elengedhetetlen reggeli, ebéd és vacsora esetén is. Idővel a fehérje hiánya az izomszövet csökkenéséhez vezethet – mely lassabb anyagcserét eredményezhet és megnehezítheti a fogyást. Egy fehérjében gazdag reggeli segíthet hosszabb távon telítettnek érezni magunkat, ahogyan abban is, hogy ne nyúljunk éhségünk miatt egészségtelen nassolnivalókhoz.
 
A kellő hidratáltsághoz mindig legyen nálunk sima víz - a fogyást is segíti
A kellő hidratáltsághoz mindig legyen nálunk sima víz - a fogyást is segíti
 
Étkezésenként 20-35 gramm fehérjét kell megennünk. Fogyasszunk főtt tojást, joghurtot, babot, húst, baromfit vagy halat.
 
2.Nem alszunk eleget: az alváshiány megváltoztathatja a szervezet étvágyszabályozó hormonjait, s éhesebbnek érezhetjük magunkat a normálnál. Fontos minden este 7-8 órát aludni.
 
Egy 2006-os kutatásból kiderült: azok a nők, akik éjszakánként 5 vagy kevesebb órát aludtak, átlagosan több kilót nyomnak, mint akik betartják a 7 órás alvást. Akik csupán 5 órát pihentek, 32 százalékkal nagyobb valószínűséggel tapasztaltak jelentős súlygyarapodást, s 15 százalékkal nagyobb valószínűséggel váltak elhízottá a 16 éves vizsgálat során, mint azok a hölgyek, akik rendszeresen 7-8 órát aludtak.
 
3.Nem jutunk elég D-vitaminhoz: a D-vitamin nemcsak erőssé és egészségessé teszi a csontokat, elősegítheti a zsírégetés folyamatát is.
 
Több tanulmány is összefüggésbe hozta már a D-vitamin hiányát az elhízással. Amennyiben megfelelő mennyiségű D-vitamin van a véráramban, s ezt egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással kombináljuk, lényegesen hozzájárulhatunk a hasi zsír csökkentéséhez.
 
Vagyis, érdemes naponta begyűjtenünk egy kis D-vitamint a napon, illetve D-vitamin kiegészítőt szednünk, ha szükséges. Együnk olyan A D-vitamin-forrásokból, mint az olajos halak - például lazac, szardínia, hering és makréla -, vörös hús, máj, tojássárgája, de ma már vannak D-vitaminnal dúsított ételek is. Ilyen az egyes reggeli zabpelyhek.
 
4.Nem iszunk elég vizet: ha egy pohár vízzel kezdjük a napot, az remek lépés a fogyáshoz. Legalább 2 liternyi – amely 8 pohár – vizet kell naponta meginnunk, hogy szervezetünk valóban megfelelően működjön. A dehidratáció lelassíthatja a test különböző kémiai reakcióit, beleértve a zsírégetési folyamatot.
 
Sose igyunk gyümölcslevet a szomjúságunk oltására, mert csak extra kalóriákat viszünk be a szervezetünkbe. Mindig legyen nálunk egy palack víz!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.