2020. 03. 31. - 15:05

Fogyókúra idejére: sóska

Fogyókúra idejére: sóska

Sajnos most mindenki otthonába kényszerül, ugyanakkor ilyenkor érdemes a kertbe olyan dolgokat ültetni, amelyek egészségesek. Ilyen például a sóska is.

A sóska, csakúgy, mint a spenót nagyon tápláló és egészséges. Savanykás íze miatt sokan nem kedvelik, ugyanakkor számos pozitív hatása ismert, ami miatt megéri rendszeresen fogyasztani. Ez a zöld növény a nép gyógyászatban vértisztítóként is ismert, ráadásul az emésztést is serkenti.
Ezen túlmenően tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Ilyen például a C, az A vagy a B vitamin is. Ha ez lenne elég, akkor ráadásul antioxidánsok és flavonoidokkal is telis tele van.
 
soska

Hogyan segíti a fogyást?
Támogatja a jó koleszterint, valamint enyhe víz és hashajtó hatással is rendelkezik. Kalóriatartalma sem sok, így könnyen beleilleszkedik a diétába. Tehát a tavasszal érdemes mindenkinek, aki teheti ültetni a kertjébe, mert nagyon hálás finomság.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.