2016. 01. 17. - 18:03

Fogyókúra során is fogyasszunk olajos magvakat

Fogyókúra során is fogyasszunk olajos magvakat

Amikor fogyókúrába kezdünk, a szervezetünk sokszor éhezik, hiszen a számára oly fontos tápanyagokat vonunk meg magunktól, ami azután a közérzetünkre is kihathat.

Ha tudatosan építjük fel a fogyókúránkat, akkor könnyedén, a szervezetünk éheztetése nélkül adhatjuk le a plusz kilókat. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a fogyókúra során is kiegyensúlyozottan táplálkozzunk. Bár sokan nincsenek vele tisztában, de az olajos magvak kifejezetten alkalmasak a fogyókúra kiegészítésére.  Ez a különleges hatásuk annak köszönhető, hogy magas a rost tartalmuk, ezért már kis mennyiségben fogyasztva is csökkentik az étvágyat. Többszörösen telített zsírsavakat tartalmaznak, amelyekre a szervezetünknek szüksége van.


Egészséges nassolnivalók fogyókúra alatt

Fontos tudni, hogy a szervezetnek azonos arányban van szüksége telített és telítetlen zsírsavakra annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki olyan betegségek, mint például a magas koleszterin szint vagy például a magas vérnyomás. Ha pedig már kialakult valamelyik betegség, akkor is segítségül hívhatjuk az olajos magvakat, hiszen fogyasztásuk jótékony hatású, és megfelelő kiegészítői egy jó diétának.

Egészségesek az olajos magvak
Az olajos magvak bátran fogyaszthatók fogyókúra alatt is

Érdemes megemlíteni, hogy az olajos magvak a jótékony zsírok mellett magas vitamin tartalommal is rendelkeznek. Egyes magvaknak magas a fehérje tartalma, nagy arányban tartalmaznak B1 és B2 vitamint, de foszfor, kalcium és vas tartalmuk sem elhanyagolható. Az olajos magvak fogyasztása gyorsítja az anyagcserét, ami a fogyókúránál szintén komoly segítség lehet.

Ha a fogyókúra során ránktör farkaséhség vagy éppen egy kis nassolni valóra vágyunk a gyümölcsök mellett gondoljuk az olajos magvakra és bátran fogyasszunk egy marék diót, mogyorót, pisztáciát, vagy akár kesudiót.  

 

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.