2020. 12. 11. - 11:25

Fogyókúrás tabletták – előnyösek vagy ártalmasak inkább?

Fogyókúrás tabletták – előnyösek vagy ártalmasak inkább?

Diétás pirulák alkalmazását fontolgatjuk? Vajon valóban előnyösek, vagy ártalmasak is lehetnek ezek az étrend-kiegészítők?

Fogyást szeretnénk elérni? Számos gyártó kínál ma már tablettákat, amelyekkel – ígéretük szerint – könnyen le lehet faragni az extra kilókat.
 
Mivel nagyon sok ember szeretne lefogyni, nem kérdés, hogy van rájuk kereslet. Igaz, hogy jobb választás a testmozgásra és az egészséges étrendre szavazni, de vajon mit érünk el a pirulákkal? Biztonságosak-e, előnyösek, vagy inkább hátrányaik vannak?
 
A diétás pirulák olyan étrend-kiegészítők, amelyek csökkentik a szervezet képességét a zsír felszívására és visszafogják az étvágyat. Egyszerűen bevehetők és segítik a fogyást. Vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, növényi termékeket és mirigy kivonatokat és szerves termékeket tartalmaznak, amelyek segítenek a súlyvesztésben.
 
Érdemes körültekintőnek lenni a fogyasztópirulák alkalmazásánál
Érdemes körültekintőnek lenni a fogyasztópirulák alkalmazásánál
 
Hogyan hatnak ezek a pirulák a testre?
 
A tabletták vonzó csomagolásuk miatt igen szépek, sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy ezeknek is lehetnek mellékhatásaik: szívritmus-zavar, vérnyomás, májkárosodás, hangulatzavarok.
 
Szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy számos nem szabályozott fogyókúrás tabletta kapható a piacon, amelyek károsak lehetnek - másrészt vannak olyan gyógyszerek, amelyeket az orvosok írtak fel.
 
A szabályozatlan fogyás-kiegészítő tabletták nagyon különböznek az orvosok által fogyáshoz előírt gyógyszerektől, mivel ezeket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) jóváhagyta.
 
Érdemes tudni, hogy az a biztonságos étrend-kiegészítő, amelyet dietetikus vagy táplálkozási szakember írt fel és amelyet a hatóság is jóváhagyott. Ezek a tabletták sem szüntetik meg teljesen az egészségügyi kockázatokat, de előnyösek lehetnek azok számára, akiknek segítség kell a fogyáshoz – amennyiben egészséges étrendet követnek és mozognak is.
 
Vagyis: a fogyást segítő pirulák jók, amennyiben szakember írja fel azokat, s mellette nem hanyagoljuk a testmozgást és az egészséges étkezést.
 
Ha ugyanis csupán bekapunk naponta egy tablettát, nem biztos, hogy eredményt érünk el.
 
Fontos azonban betartani néhány szabályt, ha alkalmaznánk a pirulát.
 
1.A testtömeg-indexnek magasabbnak kell lennie, mint 30.
 
2.Fontos, hogy elmondhassuk, már próbáltunk lefogyni, de az legalább 6 hónapja nem megy, mozgással és étrendváltással sem.
 
3.Észben kell tartani, hogy ezeknek a piruláknak nincs mágikus erejük. Vitassuk meg orvosunkkal, melyiket és hogyan szedjük, mielőtt nekifogunk. Az is fontos, hogy a doktor tisztában legyen általános egészségügyi állapotunkkal.
 
Utóbbi már csak azért is lényeges, hogy a mellékhatásokról tudjunk és ezek tudatában alkalmazzuk a tablettákat, amennyiben szükséges.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.