2018. 02. 22. - 13:30

Hizlal az éjszakai műszak?

Hizlal az éjszakai műszak?
Egy friss kutatás kiderítette: a szervezetnek több energiára van szüksége, mint nappal, ezért több lehet a súlyfelesleg az éjszaka dolgozókon. 

 

Érdekes kutatás látott napvilágot a közelmúltban. A szakértők ugyanis kiderítették, hogy azok az emberek, akik éjszaka dolgoznak kevesebb kalóriát égetnek el. Azt eddig is tudtuk, hogy ez felborítja a belső ritmust, amelynek számos negatív hatásai vannak. Ezek közül az egyik lehet az elhízás, hiszen ilyenkor másként dolgozza fel a szervezet a táplálékot, a testnek pedig aludnia kellene. Az orvosok úgy vélik, hogy ezeknek az embereknek jelentősen csökkenteni kellene éjszaka a kalóriabevitelt. 
 
Hizlal az éjszakai műszak?
 
A kutatás során egyébként 15 egészséges felnőttet vizsgáltak meg mintegy hat napon keresztül. Az első két napon normál napirendet folytattak, majd ezt háromnapos műszakos beosztás követte. Ekkor teljesen felcserélődött a napirendjük. Olyannyira lecsökkent az éjszakai munkát végzők energiafelhasználása, amely könnyen hízáshoz vezethet.
 
A szakemberek azt javasolják azoknak, akik nem tudnak változtatni munkahelyükön, hogy figyeljenek arra oda, hogy mit esznek az esti és hajnali órákban. 
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.